İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman tarihçi Hesemann: Türkler, tüm dünyayı yanlış yola sevk ediyor

«Ermeni Soykırımı» kitabının yazarı Alman tarihçi Michael Hesemann, Bugün Vatikan’ın açık ve saydam bir politika yürüttüğü ve tüm belge ve konuların ulaşılır olduğunu kaydeden tarihçi ʺ Bu önceden çok iyi düşünülmüş bir devlet programıydı ve her şeyin Ermenilerin isyanından kaynaklandığına ilişkin iddialar sadece bahaneydi, bununla  Hıristiyanların düzenli imhası olan sorunun özünü gizleme arzusundalar ʺ dedi. Birçok görgü tanıklığı olduğunu belirten Hesemann ʺEn nihayet tüm uluslararası ve diplomatik mercilerin tanıklıklarına sahibiz.

***
Vatikan’ın açık arşivlerindeki ana belgeler Osmanlı İmparatorluğunda sathında gerçekleşenin Hıristiyan unsurun (ilk elde Ermeniler olmak üzere) imhası olduğunu ortaya koymaktadır. Beyan 21 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında «Ermeni Soykırımı» kitabının yazarı Alman tarihçi Michael Hesemann’dan geldi.
Bugün Vatikan’ın açık ve saydam bir politika yürüttüğü ve tüm belge ve konuların ulaşılır olduğunu kaydeden tarihçi ʺ Bu önceden çok iyi düşünülmüş bir devlet programıydı ve her şeyin Ermenilerin isyanından kaynaklandığına ilişkin iddialar sadece bahaneydi, bununla  Hıristiyanların düzenli imhası olan sorunun özünü gizleme arzusundalar ʺ dedi.
Birçok görgü tanıklığı olduğunu belirten Hesemann ʺEn nihayet tüm uluslararası ve diplomatik mercilerin tanıklıklarına sahibiz. Herkes bunun bilincinde olmalı, Türklerin yüm dünyayı yanlış yola sevk ettiğinin bilincinde olmalılarʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.