İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu Aliyev’in sabotajıdır, uluslararası toplum sert tepki göstermeli

Azerbaycan gerçek yüzünü gösterdi, bu Viyana ve St. Petersburg’da sağlanan mutabakatlara sabotajdır. Beyan bugün 21 Ekim’de Meclis’te düzenlenen basın brifinginde geçtiğimiz gece Ermeni tarafının başarıyla geri püskürttüğü Azerbaycan Silahlı Kuvvetlernin sabotaj denemesine değinen Meclis Bşk. yard. Eduard Şarmazanov’dan geldi. Bu ABD Dışişleri bakanı Kerry ve RF cumhurbaşkanı Putin aracılığıyla sağlanan mutabakatları hiçe saymak ve inkar etmektir

ʺBu ABD Dışişleri bakanı Kerry ve RF cumhurbaşkanı Putin aracılığıyla sağlanan mutabakatları hiçe saymak ve inkar etmektir. Sanıyorum uluslararası toplum  ve ilk elde eşbaşkanı ülkeler Viyana ve St. Petersburg’da sağlanan mutabakatların gerçekliğe dönüşmesi, Azerbaycan’ın artık benzeri mücrim faaliyetlerle uğraşmaması için heşeyi yapmalıdır.ʺ  Çünkü Viyana ve St. Petersburg’da kesinlikle barışçı etaba girilmesi ve  temas hattında tansiyon artışı olmaması için denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi yönünde mutabakat sağlandı.
Azerbaycan’ın benzeri adımlarla müzakerelerin kadük duruma düştüğü ve çıkmaza girmek yanısıra akamete uğradığını bir kez daha teyid ettiğini kaydeden Şarmazanov ʺUluslararası toplum Azerbaycan’ın benzeri uslubunu sert bir dille kınamalı ve baskı uygulamalıdır, çünkü Viyana ve St. Petersburg’da kesinlikle barışçı etaba girilmesi ve  temas hattında tansiyon artışı olmaması için denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi yönünde mutabakat sağlandı.ʺ dedi.
ʺ…uluslararası toplum sert takdirini dillendirmeli ve kimin tansiyonu tırmandırdığının bilincinde olmalı.ʺ
Şarmazanov, geçtiğimiz hafta Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) zirvesi ve KGAÖ üyesi ülkelerin kabul ettiği ortak bildiride Dağlık Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözüme sahip olması ve KGAÖ ülkelerinin barışçı çözüme destek olacakları paragrafının yer aldığını hatırlatarak ʺEğer Aliyev’in yanıtı buysa, bu durumda uluslararası toplum sert takdirini dillendirmeli ve kimin tansiyonu tırmandırdığının bilincinde olmalıʺ dedi.
ʺBu durumda Ermeni taraf ne yapmalı?ʺ sorusuna Şarmazanovşu ʺDKC Savunma Ordusu işlevini şerefle icra etti ve düşmanın ilerlemesini durdurdu ve bu Silahlı Kuvvetlerimizin üstlendiği yükümlülüğü yüksek düzeyde gerçekleştirdiğine tanıklık etmektedirʺ yanıtını verdi.
Aynı zamanda geniş ölçekli savaş olasılığının ihtimal dışı olduğunu belirten Şarmazanov ʺBelki sabotaj işlemleri  olabilir, ancak pratikte geniş ölçekli savaş olmazʺ dedi.
NEWS.am daha önceki haberinde 20 Ekim saat 23:00-23:30 sularında Karabağ-Azerbaycan muharip kuvvetler temas hattı doğu ve güney yönlerinde hasmın sabotaj-sızma denemesinde bulunduğunu bildirdi.
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Savunma Ordusundan NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Savunma Ordusu birimleri Azerbaycan özel kuvvtlerinin ilerleyişini zamanında tesbit ederek, hasma kayıplar verdirdi ve çıkış noktasına geri püskürttü.
Sabotaj grubuyla çatışma esnasında Savunma Ordusunun kaybı olmadı.
Bu sızma denemesi dışında 20-21 Ekim gecesi Karabağ-Azerbaycan muharip kuvvetler temas hattında hasım ateşkes rejimini farklı kalibrede tüfek tipi silahlarla Ermeni mevzileri yönünde 50 civarı kez ihlal etti, ihlallerde 2800 civarı mermi ateşlendi. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri kuzey yönünde DShK tipi (Doçka) ağır makinalı (200 mermi) tüfekler kullandı.
Savunma Ordusu ön hat birimleri ön hatta duruma hakim olup, hasmın her tip mütecaviz işlemine acı verici mukabelede bulunarak önlemeye hazırdır.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.