İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elçi: Fransız Kalkınma Ajansı, Ermenistan’da 40 milyon Dolar yatırıma hazırlanıyor

Fransız Kalkınma Ajansı (FKA), Ermenistan’da  altyapının iyileştirilmesi yönünde 40 milyon Dolar yatırıma hazırlanıyor. Beyan bugün 18 Ekim’de başbakan Karen Karapetyan’la buluşması esnasında Fransa’nın Erivan büyükelçisi Jean-François Charpentier’den geldi.

Başbakanlıktan NEWS.am’e verilen bilgiye göre, başbakan iki ülke ilişkilerinin imtiyazlı bir dostluk mahiyeti taşıdığını, bunun ikili temaslar ve karşılıklı ziyaretlerin yoğunluğuyla  ifade edildiğini kaydetti. Karapetyan, farklı alanlarda ikili yoğun, çok yönlü gündeminden memnuniyetini  ifade etti, ekonomi alanında ortak projelerin gerçekleştirilmesinin önemini belirtti. Başbakan ekonomik işbirliğinde büyük bir potansiyel olduğunu ve bunun hayata geçirilmesi işinde Fransız kapitalinin Ermenistan’da daha fazla temsili, FKA faaliyetleri ve gerçekleştirilen programları sürekliliği temininin önemini kaydetti.
Başbakan iki ülke arasında bölgelerarası bağların genişlediğini belirtti. Bu bağlamda  başbakan Aralık’ta Erivan’da gerçekleşecek Ermeni-Fransız Desantralize İşbirliği III. Forumunun  önemine dikkat çekti.
Charpentier, ikili programların gerçekleştirilmesi, Ermeni-Fransız ilişkilerinin gelişimi ve iki ülke ekonomik bağlarının genişlemesi işinde Ermenistan Hükümetiyle sıkı işbirliğinde bulunmaya hazır olduklarını belirtti. Elçi, FKA’nın Ermenistan’da  altyapının iyileştirilmesi yönünde aktif çalışmalarına devam ettiğini ve 40 milyon Dolar yatırıma hazırlanıldığını kaydetti. Charpentier, bir dizi Fransız firmasının Ermenistan’da faaliyetlerini yoğunlaştırma konusuyla ilgilendiklerini, bu yönde eşdeğer çalışmalarda bulunulduğu bilgisini verdi.
Taraflar, aralarında tarım, bilişim teknolojileri, turizm alanlarında projelerin gelecek vadedici olduğunu kaydettiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.