İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’lı Miqayel Voskanyan & Friends” Grubu, Türkiye’de konser verdi

Yerevanlı “Miqayel Voskanyan & Friends” (Miqayel Voskanyan ve Arkadaşları), folk-fusion müzik topluluğu, 8 Ekim’de İstanbul’da sahne aldı… Grubun kurucusu Mikayel Voskanyan, konserin çok iyi geçtiğini söyleyerek, “İstanbul’a ve bu festivale ilk defa geliyorduk. Organizasyondan çok memnun kaldık. Sadece tek bir konser verebildiğimiz için üzülüyoruz; İstanbul Ermeni cemaatine dönük, daha büyük bir konser de vermek isterdik. Konser sonrası Ermeni gençlerle tanıştık, sohbet ettik. Burada çok iyi karşılandık. Yerevan’a pozitif enerjiyle döneceğiz.” diye konuştu.

 

***
Yerevanlı “Miqayel Voskanyan & Friends” (Miqayel Voskanyan ve Arkadaşları), folk-fusion müzik topluluğu, 8 Ekim’de İstanbul’da sahne aldı. Grup, Ortadoğu ve Kafkasya’ya özgü bir geleneksel enstrüman olan tarın ön plana çıktığı, çağdaş bir müzik yapıyor.  “Agos”ta yer alan habere göre grup, “Dünyada Bir Köşe” festivali çerçevesinde İstanbullu dinleyicileriyle buluştu.
Grubun kurucusu Mikayel Voskanyan, konserin çok iyi geçtiğini söyleyerek, “İstanbul’a ve bu festivale ilk defa geliyorduk. Organizasyondan çok memnun kaldık. Sadece tek bir konser verebildiğimiz için üzülüyoruz; İstanbul Ermeni cemaatine dönük, daha büyük bir konser de vermek isterdik. Konser sonrası Ermeni gençlerle tanıştık, sohbet ettik. Burada çok iyi karşılandık. Yerevan’a pozitif enerjiyle döneceğiz.” diye konuştu.
2011 yılında kurulmuş ulan “Miqayel Voskanyan & Arkadaşları”, caz, funk, rock ve dünya müziğini Ermeni halk müziğiyle harmanlayarak müzikseverlerine sunuyor. Grup,  Miqayel Voskanyan (tar ve vokal), Davit Melkonyan (saksafon), Arman Peshtmaljyan (piyano), Gurgen Ghazaryan (bas gitar) ve Movses Ghazaryan’dan (davul) oluşuyor.
Voskanyan, “‘Miqayel Voskanyan & Friends’ benim inisiyatifimle, 2011 yılında kuruldu. O zamana kadar çok sayıda şarkı bestelemiştim, artık konser vermenin zamanı gelmişti. Sahnede birlikte çalmak için birkaç arkadaşımı davet ettim. Bu bizim ilk ortak deneyimimiz oldu. İlk etkinliğimiz çok iyi geçti, hem dinleyici çok memnun kaldı, hem de biz. Bunun üzerine bir müzik grubu kurarak yola devam etme kararı aldık.” şeklinde anlattı.
Bu tarihten sonra 5 yıl boyunca çok yoğun çalışan grup, repertuvarını zenginleştirdi, farklı gruplarla ve müzisyenlerle ortak çalışmalar yaptı, ABD’de, Fransa’da, Almanya’da, Güney Kore’de, Çin’de ve birçok diğer ülkede çeşitli festivallere katıldı, konserler verdi. O sırada grubun “Folk Fusion by Miqayel Voskanyan & Friends” başlıklı ilk albümümü çıktı. Şuan da grup, “Nightology” adını taşıyacak olan ikinci albümünü hazırlıyor. Bu projede Hover Devlet Oda Korosu’yla birlikte çalışmalar yapılıyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.