İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tataristan ipi göğüsledi: Yeni banknotta cami ile kilise yan yana yer alacak

“Rusya Merkez Bankası’nın 2017’de tedavüle çıkaracağı yeni 200 ve 2000 rublelik banknotların üzerinde hangi şehrin simgesi yer alsın?” konulu oylama cuma günü sona erdi. İlk iki sırayı alan Sevastopol ve Kazan yarışmanın galipleri oldu… Yeni banknotların üzerinde Sevastopol’ün yanı sıra, Tataristan’ın en önemli simgelerinden Kazan Kremlin’i ve Kazan Federal Üniversitesi’nin fotoğrafları da yer alacak. Böylece Kazan Kremlini içinde yan yana konumdaki ünlü Kul Şerif Camii ile tarihi kilisenin resmi, yeni banknotta da yan yana, aynı karede olacak. Tataristan bunu “dinler arası hoşgörünün simgesi” olarak Rusya’ya örnek gösteriyor.

***
“Rusya Merkez Bankası’nın 2017’de tedavüle çıkaracağı yeni 200 ve 2000 rublelik banknotların üzerinde hangi şehrin simgesi yer alsın?” konulu oylama cuma günü sona erdi. İlk iki sırayı alan Sevastopol ve Kazan yarışmanın galipleri oldu. İki ayrı banknotta, en fazla oyu alan iki şehrin olması bekleniyor. Bu durumda Tataristan’ın büyük çabası ve verilen oylar karşılığını buldu. Sevastopol 428 bin 18, Kazan ise 421 bin 748 oy topladı.
Yeni banknotların üzerinde Sevastopol’ün yanı sıra, Tataristan’ın en önemli simgelerinden Kazan Kremlin’i ve Kazan Federal Üniversitesi’nin fotoğrafları da yer alacak. Böylece Kazan Kremlini içinde yan yana konumdaki ünlü Kul Şerif Camii ile tarihi kilisenin resmi, yeni banknotta da yan yana, aynı karede olacak. Tataristan bunu “dinler arası hoşgörünün simgesi” olarak Rusya’ya örnek gösteriyor.
28 haziran 2016 tarihinde www.tvoya-rossiya.ru sitesinde başlayan oylamada Kazan uzun süre birinci sırada yer almıştı.
Halkın yeni banknot resimleri konusunda nabzını tutmak için tvoya-rossiya.ru sitesinde düzenlenen oylamada 10 şehir yarıştı.
Sevastopol’ün birinci, Kazan’ın az farkla ikinci olduğu yarışmada Uzak Doğu Bölgesi üçüncü, Volgograd dördüncü, Soçi beşinci sırada yer aldı.
Oylamanın sonuçları için: http://www.tvoya-rossiya.ru
8.10.2016

Yorumlar kapatıldı.