İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İyi de ‘Haçlılar’ın günahı ne?

Efe Sönmez
AKP ile Gülen Cemaati arasındaki ‘savaş’ tüm hızıyla sürerken 15 Temmuz’daki darbe girişimi, ‘savaş’a başka bir boyut kattı. Hem AKP hem de Cemaat’ten karşı tarafı suçlamak için yapılan açıklamalarda değişmeyen ‘günah keçisi’, sıklıkla ‘Haçlılar’ olarak anılan Hristiyanlar oldu. 
Bir zamanlar Bank Asya’da…

Dershanelerin kapatılması, MİT krizi, 17-25 yolsuzluk ve rüşvet operasyonları derken, AKP-Cemaat ‘savaş’ındaki son raunt, 15 Temmuz’daki darbe girişimi oldu.
Darbe girişimi sonrası yapılan haberler, atılan manşetler ve siyasilerin sert söylemlerinde azımsanamayacak kadar ‘Hristiyanlık vurgusu’ vardı. Cumhurbaşkanından ilçe belediye başkanlarına, rektörlerden tarihçilere, siyasi yelpazenin farklı noktalarında bulunan gazetelere kadar Gülen Cemaati’nin darbe girişimi, cemaat ile ‘Haçlı’ların ‘bağlantıları’ üzerinden ‘değerlendirildi.’
Gülen ile Vatikan, destekçi kiliseler, Haçlı Seferleri ve bol bol kurulan İslam-Hristiyanlık karşıtlığı bağlamında süren söylemler, gazete manşetlerinden miting meydanlarına dek her yerdeydi…
12 Ağustos 2016, Yeni Akit.
Fethullah Gülen ve hareketini ‘Haçlılar’a bağlama ‘görevi’nin en heveskar neferi, nefret söylemi denince akla ilk gelen yayın Yeni Akit idi. Gazete, 12 Ağustos 2016’da attığı manşetinde, 1998’de Gülen’in Vatikan ziyareti sırasında 2’inci Jean Paul ile çektirdiği fotoğrafıyla beraber ‘Sırtını Vatikan’a dayamış’ sözlerine yer verdi.
Gülen’in, ‘fitne’ olarak tanımladıkları dinler arası diyalog programını dünya çapında yaygınlaştırmak için Vatikan’ın desteğini aldığını öne süren gazete, İtalya’daki Gülen yapılanmasının Katolik kilisesi desteğiyle ayakta kaldığını yazdı.
‘Himmet’ paraları ‘Haçlı Batı’ya…
5 Ağustos 2016, Yeni Akit.
Yeni Akit’in, Hristiyanları düşmanlaştıran söylemleri bununla sınırlı değil. Gazetenin, 5 Ağustos 2016’daki sayısının ilk sayfasında, ‘Manşet üstü’ adıyla yayınlanan köşede yayınlanan karikatürde, Cemaat’in topladığı ‘himmet’ paralarının ‘Haçlı Batı’ya gittiği ‘vurgusu’ yapıldı.
‘Gülen, Vatikan papalarına ve Ermeni patriklerine bağlı’

1 Eylül 2016, Yeni Akit.
Gazete, 1 Eylül 2016’daki sürmanşetinde yer alan Harun Sekmen imzalı haberde ise ‘FETÖ elebaşı’ Fethullah Gülen’in, ‘İslam dinine nefretle bakan Vatikan Papaları ve Ermeni Patrikleri’ne bağlılık bildirdiğini’ belirtti, ‘Haçlıların Müslümanlara zarar vermeyeceğini’ söylemesini ise ‘sapıklık’ olarak tanımladı.
‘Vatikan’ın talebiyle İslam’ı Hristiyanlığa yaklaştırıyor’

16 Ağustos 2016, Milat.
‘FETÖ’yle mücadele’de ‘hassas’ diğer bir gazete de Milat. 16 Ağustos 2016’da Ezgi Çelik imzalı bir ‘günah galerisi’ yapan gazete, ‘İslam’ı Hristiyanlığa yaklaştırmak isteyen’ Gülen’in, Vatikan’ın talebi doğrultusunda bunu yaptığını öne sürdü.
Gülen’in restore ettirdiği kiliseler!

6 Ağustos 2016, Yeni Mesaj.
Milat ve Yeni Akit’i, siyasi yelpazenin ters ucunda yer alan Yeni Mesaj gazetesi yalnız bırakmadı. Gülen’e papaz elbisesini ‘giydiren’ gazete, ‘İsrail ile kanka’ dediği Gülen Cemaati’nin, Avusturya’da topladığı ‘himmet’ paralarının kiliselere aktarıldığını yazdı.
Cumhurbaşkanı da belediye başkanı da: Darbe girişimi ‘Haçlı Seferi’dir

yenikapi liderler
AKP kanadından Gülen Cemaati’ne ilişkin, hareketi ‘Hristiyanlıkla suçlayan’ açıklamaların ardı arkası kesilmezken, bu söylemin ayyuka çıktığı yer 7 Ağustos’ta Yenikapı miting alanında yapılan ‘Milli İrade ve Demokrasi Mitingi’ oldu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimini 1071’deki, Bizans ile Türk ordusu arasında geçen Malazgirt savaşına benzeterek, “Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt’te hangi inançla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikilmiştir” diyordu.
Fotoğraf: Reuters
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 15 Temmuz gecesi Gülen’in verdiğini belirttiği ‘Vur’ emrinin ‘nefret söylemi’ olduğunu ifade ettikten sonra ‘nefret söylemi’ örneği sergilemeyi ihmal etmedi: “Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye’nin kalbine nişan aldı. Türk vatanını çekemeyen ne kadar kanı bozuk çevre varsa FETÖ’nün sırtını sıvazladı.”
Tüm kesimleri temsil ettiği öne sürülen TBMM Başkanı İsmail Kahraman da darbeye karşı çıkan yurttaşların, ‘Haçlı ordularını perişan eden Selahaddin Eyyubilerin torunları’ olduğunu söylemişti.
Devletin üst kademesinden, üst perdeden yapılan bu açıklamalar, ilçe belediye başkanlarına kadar sirayet etti.
Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 25 Temmuz’da katıldığı bir etkinlikte, ‘darbe girişiminde bulunan ihanet şebekesinin uluslararası Haçlı zihniyetinin bir taşeronu olduğunu’ öne sürdü.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven 18 Temmuz 2016’da yaptığı açıklamada, “Haçlı ordularının Kudüs’ü işgalinin yıl dönümünü darbe tarihi olarak seçenler bu milletin şanlı tarihinden haberdar olmayan zavallılar olduklarını bugün anlamışlardır” diye konuştu.
‘Kalp kalbe karşı’: Gülen de ‘Haçlı işgali’ni örnek gösterdi!
A Haber’in ‘Fetöcü imamın evinden İncil çıktı’ haberinin üzerinden yaklaşık bir ay sonra bir video yayınlayan Fetullah Gülen, Hristiyanları şeytanlaştırarak kendisine yapılan ‘eleştiri’lere yanıt verdi: “En tehlikeli şey, şeytanın kafiri kafir yapması değildir, münafığı Müslüman göstermesidir. En tehlikeli şey odur. Haçlı’nın ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızı çizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar.”
‘FETÖ, Haçlıların Truva atıdır’
Kaynak: Sabah
Gülen ve cemaati hakkında, Hristiyanları hedefe koyan haber ve yorumların bir türlü sonu gelmedi.
Star’ın 25 Temmuz tarihli Şener Kılıç imzalı haberinde, darbe girişimi için seçilen 15 Temmuz’un ‘Haçlılar’ın Kudüs’ü işgal ettiği tarihe denk düştüğü yazılıp gönderme yapıldı. Yeni Şafak’ta 12 Ağustos’ta yayınlanan yazısında Tamer Korkmaz, Gülen’in annesinin gerçek isminin, aslında Yahudi adı ‘Rabin’ olduğunu, Gülen’in de ‘hem Hristiyan hem de Yahudi liderlerle yıllar öncesinden beri bütün hücreleriyle işbirliği içinde’ olduğunu savundu.
Bu konudaki en net ifadelerden birini de tarihçi Erhan Afyoncu, Sabah’taki köşesinde kullandı.
Afyoncu, ‘Haçlılar’ın ‘Anadolu’daki Türk çocuklarını mızrağın ucuna takarak ateşte kızarttığını’ öne sürdüğü yazısında, ‘Haçlılar’ın kendisine yeni hizmetkarlar bulduğunu ifade etmişti: “Görünüşte Müslüman ve Türkçe konuşan bu Truva atı FETÖ’ydü. Dış görünüşe aldanan Türkiye ve birçok İslam ülkesi, Müslüman kisvesine bürünmüş ‘FETÖ Haçlılar’ı tarafından yavaş yavaş ele geçirilmeye başlandı. 2200 yıldır dünyaya hükmeden Türk milleti bu Haçlı zihniyetinin de hakkından gelecektir.”
Erdoğan’ın metin yazarından ‘mezhepçi’ mesajlar: Şia, Haçlı seferlerinden bu yana Müslümanlara karşı durdu
Filed Under: Diken özel

Yorumlar kapatıldı.