İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Londra’da Ermeni fotoğraf sanatçısı Karş’ın fotoğraf sergisi açıldı

İngiliz “The Guardian” gazetesi, Kanada’lı ünlü Ermeni fotoğraf sanatçısı Yusuf Karş’ın çalışmalarının, Londra’da sergilendiğini yazıyor. Sergi, 22 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak. Karş hakkında, “Kanada yaşayan  Ermeni  Yusuf Karş, Ermeni Soykırımı’ndan kurtulduktan sonra Quebec ‘e yerleşerek 20. yüzyılın fotoğraf sanatının en büyük ustalarından biri oldu.” diye yazan gazete, Karş’ın en dikkat çekici eserlerinden oluşan bir fotoğraf serisi de okuyucusuna sunuyor. Karış’ın, uzun yıllar süren kariyeri boyunca Albert Einstein’dan Martin Luther King’e kadar birçok ünlü kişinin fotoğrafını çektiğini anlatan “The Guardian”, aynı zamanda Ermeni sanatçının biyografisinden de bazı ayrıntılara yer veriyor.

Karş’ın ailesi, Ermeni Soykırımı sırasında Suriye’ye kaçarak tek varlığı olarak da bir tane eşeğini yanına almıştır. Bir gün Karş’ın , Quebec’te yaşayan dayısı Yusuf’un ailesine bir mektup yazarak kendi fotoğraf studiosunda bir yardımcıya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Neticede 16 yaşındaki Yusuf, 29 gün için Quebec’e gidiiyor.
Daha sonra Yusuf, Boston’da fotoğrafçılık eğitimi alıyor. Ottava’ya dönen Karş, burayı ziyaret eden ünlülerin fotoğraflarını çekmeye başlıyor. Kariyerindeki en önemli an, İngiltere’nin eski Başbakanı Winston Churchill’in fotografının çekmesiydi. Sözkonusu fotoğraf, “Time” dergisinin kapağında yerini alıyor. Bu olaydan sonra ise ünlü isimler, Karş’ın fotoğraf stüdyosunda sık sık mısafir olmaya başlıyor.
İngiliz gazetesi, güneşe en yakın olan Merkür gezegenindeki volkanik kraterlerinden birine, Karş’ın ismi verildiğini bildiriyor.
Ernest Hemingway, 1956

Audrey Hepburn, 1956

George Bernard Show, 1943

Humphrey  Bogart, 1946
Grace Kelly, 1956 


Yorumlar kapatıldı.