İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mark Moogalian, «Légion d’honneur» nişanıyla ödüllendirildi

Prof. Dr. Mark Moogalian, 2015 yılında Amsterdam-Paris Ekspres Trenindeki terör saldırısının önlenmesine yardımcı olmasından ötürü «Légion d’honneur» nişanıyla ödüllendirildi. Olay esnasında Moogalian, bir Fransız, tatilde bulunan Amerikalı iki asker ve bir Britanya’lı bıçaklı ve silahlı bir Faslı’nın eylemini pasifize etmişlerdi. L’Express’in verdiği habere göre, nişan Sorbonne Üniv. Öğretim üyesi Prof. Dr. Moogalian’a, Élysée Sarayında başkan François Hollande tarafından takdim edildi.

Sorbonne Üniv. Öğretim üyesi Prof. Dr. Mark Moogalian, Ağustos 2015’te Amsterdam-Paris seferini gerçekleştiren  ekspres trende silahlı Faslı Ayoub El-Khazzani’yle boğuşup tüfeğini pasifize etti ancak saldırgan tabancasıyla Moogalian’ı omuzundan yaraladı.
The Telegraph’ın verdiği habere göre, kız kardeşinin ifadesiyle Moogalian trende bulunan eşi Isabella Risacher’ı korumaya çalışmaktaydı.
Paris’te yaşayan ve ABD Virjinya eyaletinden (Midlothian) olan Moogalian Sorbonne’da öğretim üyesi olup, İngilizce hocalığı yapmakta.
Daha önce bu olay vesilesiyle ödüllendirilenler: Spencer Stone (23 yaş), Alek Skarlatos (22 yaş), Anthony Sadler (23 yaş.) ve Britanyalı Chris Norman (62 yaş).
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.