İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mekhak Apresyan: Şarap ve Kete festivalleri günlerinde etraftaki oteller dopdolu

Ekonomi bakanlığı Turizm Dairesi Bşk. Mekhak Apresyan, geleneksel mutfak ürünleri festivallerinin Ermenistan’dan olduğu gibi yurt dışından da giderek daha fazla turisti cezbettiğini belirtti. Bunlar Khaçik köyünde Kete Festivali, Sardarapat köyünde Dolma Festivali, Akhtala köyünde Kepap Festivali ve en meşhuru Rind ve Areni köylerindeki Şarap Festivalleri (artık 8. Kez gerçekleştirilmekte).

***
Ermeni Şarap ve Kete festivalleri günlerinde etrafta onlarca km. mesafedeki oteller dopdolu. Beyan bugün 23 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında Ekonomi bakanlığı Turizm Dairesi Bşk. Mekhak Apresyan’dan geldi.
Apresyan, geleneksel mutfak ürünleri festivallerinin Ermenistan’dan olduğu gibi yurt dışından da giderek daha fazla turisti cezbettiğini belirtti. Bunlar Khaçik köyünde Kete Festivali, Sardarapat köyünde Dolma Festivali, Akhtala köyünde Kepap Festivali ve en meşhuru Rind ve Areni köylerindeki Şarap Festivalleri (artık 8. Kez gerçekleştirilmekte).
Apresyan tur operatörlerinin, tur paketlerine yakın güzergahtan geçmekteyseler anılan festival etkinliklerine katılımı da aldıklarını, bunların ilgili köylerde konaklama turizmine katkıda bulunarak köylüye ek gelir yarattığını ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.