İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Freedom House”tan Aliyev’e sert cevap

“Freedom House” Başkanı Daniel Kalingaert, İlham Aliyev’in yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.” Cumhurbaşkanı Aliyev, son 10 yılda insan hakları alanında oluşan korkunç durum ve sivil toplum faaliyetçileri ile siyasi muhalefet temsilcilerinin gözaltına alınmalarından en çok sorumlu olan kişi” ifadelerini kullanan Kalingaert, “Freedom House” olarak Azerbaycan yönündeki çalışmalarına devam edeceklerini ilave etti. Başkan, “Freedom House”, Aliyev’in hükümeti tarafından insan hakları ve özgürlüklerinin ihlallerine dikkat çekmeye yönelik çalışmalarına devam edecek” dedi. Hatırlanacağı üzere, 20 Eylül’de yapılan Avrupa Birliği-Azerbaycan parlamentolar arası işbirliği heyeti ile görüşmesi sırasında İlham Aliyev, “Freedom Hause”ı tek taraflı tutum sergilemekle suçlamıştı. (Koca Cumhurbaşkanı Freedom falan dinler mi? HYETERT)

***
Uluslararası insan hakları kuruluşu “Freedom House”, 20 Eylül’de Avrupa Parlamentosu’nun temsilcileri ile yapılan görüşme sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, kendisine yönelik açıklamalarını cevapladı.
“Freedom House” Başkanı Daniel Kalingaert, İlham Aliyev’in yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.
“Cumhurbaşkanı Aliyev, son 10 yılda insan hakları alanında oluşan korkunç durum ve sivil toplum faaliyetçileri ile siyasi muhalefet temsilcilerinin gözaltına alınmalarından en çok sorumlu olan kişi” ifadelerini kullanan Kalingaert, “Freedom House” olarak Azerbaycan yönündeki çalışmalarına devam edeceklerini ilave etti.
Başkan, “Freedom House” , Aliyev’in hükümeti tarafından insan hakları ve özgürlüklerinin ihlallerine dikkat çekmeye yönelik çalışmalarına devam edecek” dedi.
Hatırlanacağı üzere, 20 Eylül’de yapılan Avrupa Birliği-Azerbaycan parlamentolar arası işbirliği heyeti ile görüşmesi sırasında İlham Aliyev, “Freedom Hause”ı tek taraflı tutum sergilemekle suçlamıştı.
Aliyev, “Freedom House, Ermeni taraftarı bir tutum sergileyerek daima Azerbaycan’a saldırıyor. Bu yüzden ülkemizi, bu kuruluşla hiçbir bağı yok. Bizim için, “Freedom House” raporlarının hiçbir önemi olmadığını diyebilirim ve bu senette bu kuruluşun adının geçmesi, beni çok üzüyor” demişti.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.