İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Senatör: Fransa Senatosu birkaç günden Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasayı görüşecek

Alfortville Belediye başkanı Luc Carvounas, Fransa Parlamentosu alt kanadının bu konudaki oylamayı bu yıl Temmuz’da yaptığını hatırlatan Carvounas ″Özel Komite kuruldu, yasa tasarısına değişiklikler ve ekler yapıldı. Şimdi aksi görüş beyan edenler, siyasetten değil daha çok hukuk açısından konuşmaktalar. Bunlar Ocak 2002’deki görüşmeler ve oylama esnasında sunulan sebep ve yorumlarla aynı″ dedi.

***
Ermeni Soykırmının inkarının cezalandırılmasına ilişkin ″Eşitlik ve Sivillik″ yasa tasarısı birkaç günde Fransa Senatosunda oylamaya konacak. Beyan 22 Eylül’de Erivan’da düzenlenen bası toplantısında Alfortville Belediye başkanı Luc Carvounas’tan geldi.
Fransa Parlamentosu alt kanadının bu konudaki oylamayı bu yıl Temmuz’da yaptığını hatırlatan Carvounas ″Özel Komite kuruldu, yasa tasarısına değişiklikler ve ekler yapıldı. Şimdi aksi görüş beyan edenler, siyasetten değil daha çok hukuk açısından konuşmaktalar. Bunlar Ocak 2002’deki görüşmeler ve oylama esnasında sunulan sebep ve yorumlarla aynı″ dedi.
Alfortville Belediye Bşk., Fransa cumhurbaşkanı François Hollande’ın iki kez Ermenistan’ı ziyaret edip bu yasa tasarısının, özel komitenin oylamadan geçen hususları gözden geçirmesine karşın kabul edileceği sözünü verdiğini kaydederek ″Ben Senato üyesi olarak, Ermenistan’la uzun yıllara dayalı dostluk ilişkilerine sahip olduğumuzdan, yasa tasarısına kabul oyu vereceğimiz konusunda sizi temin etmek isterim. 2001 yılında Ermeni Soykırımının tanınmasına kabul oyu verdik ve bu yolda geri adım atacağımızı tasavvur edemeyiz.
«Eşitlik ve Sivillik» yasa tasarısında yapılan değişiklikler, aralarında Ermeni Soykırımı gerçeğinin inkarı da adhil olmak üzere  ,,insanlışa karşı çeşitli suçlar ve askeri suçların inkarı veya bunun öneminin azaltılması denemesi,, için  bir yıla kadar hapis cezası ve 45 bin Avro ölçüsünde maddi ceza öngörmekte″ dedi.
Fansa Ocak 2001’de Ermeni Soykırımını tanıdı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.