İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meclis Başkanı: Ermeni halkı Ermeni Soykırımının tanınması işinde İsrail’in ağırlıklı katkısını bekliyor

Millet Meclisinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre Galust Sahakyan, İsrail’li parlamentere Ermenistan’ın Bağımsızlığının 25. Yıldönümü kutlama etkinliklerine katılım için teşekkür etti. Sahakyan, Ploskov’un Ermenistan ziyaretinin önemini belirtti, benzeri ziyaretlerin ikili ilişkilerin daha da gelişip derinleşmesine katkıda bulunduğunun altını çizdi. Sahakyan, Soykırıma tabi kalmış bir halk ola Ermenilerin, Yahudi halkının Holokosta mağdur olmuş evlatlarının hatırasına yönelik derin bir saygı duyduğunu ifade etti. Sahakyan ″Ermenistan Ermeni Soykırımının tanınması yönündeki çabalarını sürdürecektir, sadece tarihi adaletin ihyasını değil aynı zamanda benzeri suçların tekrarını mümkün olduğunca istisna edebileceğimize eminiz″ dedi. Bu bağlamda Sahakyan, Ermeni halkının Soykırımının uluslararası tanınması işinde İsrail’in ağırlıklı yankı ve katkısını beklediğini belirtti.

***
Ermeni halkı Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması işinde İsrail’in ağırlıklı katkısını bekliyor. Beyan bugün 22 Eylül’de İsrail Parlamentosu Knesset Başkan yard. ve İsrail-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu Bşk. Tali Ploskov’la buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Galust Sahakyan’dan geldi.
Millet Meclisinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre Galust Sahakyan, İsrail’li parlamentere Ermenistan’ın Bağımsızlığının 25. Yıldönümü kutlama etkinliklerine katılım için teşekkür etti. Sahakyan, Ploskov’un Ermenistan ziyaretinin önemini belirtti, benzeri ziyaretlerin ikili ilişkilerin daha da gelişip derinleşmesine katkıda bulunduğunun altını çizdi.
Sahakyan, Soykırıma tabi kalmış bir halk ola Ermenilerin, Yahudi halkının Holokosta mağdur olmuş evlatlarının hatırasına yönelik derin bir saygı duyduğunu ifade etti.
Sahakyan ″Ermenistan Ermeni Soykırımının tanınması yönündeki çabalarını sürdürecektir, sadece tarihi adaletin ihyasını değil aynı zamanda benzeri suçların tekrarını mümkün olduğunca istisna edebileceğimize eminiz″ dedi. Bu bağlamda Sahakyan, Ermeni halkının Soykırımının uluslararası tanınması işinde İsrail’in ağırlıklı yankı ve katkısını beklediğini belirtti.
Millet Meclisi Başkanı, farklı alanlarda işbirliğinin gelişimi yönünde büyük bir potansiyel olduğunun altını çizdi.
Samimi kabul için teşekkür eden Tali Ploskov, iki devletin tarihi ortak yönlere sahip olduklarını belirtti. Ploskov, Sahakyan’ın Ermenistan’ın Bağımsızlığının 25. Yıldönümü vesilesiyle kutladı.
Ploskov, parlamentolar arası bağların daha da canlanmasının önemini belirtmek yanı sıra bir dizi ortak inisiyatifin gerçekleştirilmesi meselesinde desteğe hazır olduğunu ifade etti.
Taraflar ortak ekonomik forumlar düzenlenmesi ve buluşmaların aktivasyonunun önemine dikkat çektiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.