İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın “The Promise” Planı Tutmadı

Toronto Film Festivali’nde galası yapılan “The Promise” filmi, Ermenistan’ın beklediği etkiyi yaratmadı. 1. Dünya Savaşı’nda sözde soykırımı anlatan ve artı olarak romantizm eklenmiş film için hiçbir dağıtım şirketi ve stüdyo ile anlaşma sağlanamadı. Çoğu film eleştirmeni tarafından tek yanlı propaganda filmi olarak eleştirilen “The Promise”de mantık hataları yer aldı. Henüz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmadığı zamanlarda geçen filmde “Türkiye, Türkiye” diye slogan attırılması, tarihi gerçeklerden uzak, ciddiyetsiz olarak tanımlandı.

***
Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımını anlatan film olan “The Promise”, propagandası tabiri caizse geri tepti. Toronto Film Festivali’nde galasını yapan film, istedikleri etkiyi yaratmadı. Birçok film eleştirmeninden, tek taraflı propaganda filmi olarak tanımlandı.
İsrail’in “Schindler’in Listesi” filminde yaptığı gibi, tüm insanların akıllarına kendilerine soykırım yapıldığını unutturmamak için ve kendilerini mağdur gösterme çabalarını ve çalışmalarını taklit eden Ermenistan, Türklerin kendilerine yaptıkları sözde soykırımı tıpkı İsrail gibi film ile dünyaya empoze etmeye çalıştı. Sözde soykırımı insanların aklına zorla sokmak için filmde, Christian Bale gibi Oscar sahibi oyuncunun yanı sıra Oscar Isaac ve Charlotte Le Bon’u rol aldı. Filmin yönetmenliğini ise Ruanda soykırımını anlatan film olan ‘Hotel Rwanda’dan hatırladığımız Terry George üstlendi.
Propagandaları Yarım Kaldı
Ancak Ermenistan’ın bu planı tabiri caizse tutmadı. Toronto Film Festivali’nde galası yapılan “The Promise” filmi, Ermenistan’ın beklediği etkiyi yaratmadı. 1. Dünya Savaşı’nda sözde soykırımı anlatan ve artı olarak romantizm eklenmiş film için hiçbir dağıtım şirketi ve stüdyo ile anlaşma sağlanamadı. Çoğu film eleştirmeni tarafından tek yanlı propaganda filmi olarak eleştirilen “The Promise”de mantık hataları yer aldı. Henüz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmadığı zamanlarda geçen filmde “Türkiye, Türkiye” diye slogan attırılması, tarihi gerçeklerden uzak, ciddiyetsiz olarak tanımlandı.
Sözde Ermeni Soykırımını Anlatan Filmin Fragmanı

Yorumlar kapatıldı.