İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Paris’te insan haklarına yönelik Yüksek Düzeyli Foruma katıldı

Ermenistan’ın Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Paruyr Hovhannisyan 12 Eylül’de, Avrupa Konseyinin geleceğine yönelik  «Avrupa’da İnsan Haklarının Korunması Düşüncesi Eskidi Mi?» başlıklı Yüksek Düzeyli Foruma katıldı… Foruma katılanlar konuşmalarında Avrupa Konseyinin önemi ve özellikle terör, radikalizm, nefret tohumları ekilmesi ve göç gibi Avrupa’nın karşı karşıya bulunduğu güncel tehditleri hesaba katarak insan haklarının korunma mekanizmalarının iyileştirilmesi meselesinde görüş birliğinde olduklarını kaydettiler.

***
Ermenistan’ın Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Paruyr Hovhannisyan 12 Eylül’de, Avrupa Konseyinin geleceğine yönelik  «Avrupa’da İnsan Haklarının Korunması Düşüncesi Eskidi Mi?» başlıklı Yüksek Düzeyli Foruma katıldı.
Dışişleri bakanlığından NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Fransız parlamenter Rene Rouqe’nin girişimiyle düzenlenen etkinlikte, Fransa Millet Meclisi Bşk. Claude Bartolone, Fransa’nın Avrupa İşlerinden sorumlu devlet bakanı Harlem Désir ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Bşk. Pedro Agramont açılışta birer konuşma yaptılar. Avrupa Konseyi Gn. Sekreteri Turbjorn Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski başkanları Anne Brasseur ve Jean-Claude Mignon vd. görevdeki ve eski yetkililer de konuştular.
Emenistan Daimi Temsilcisi, elçi Hovhannisyan konuşmasında Avrupa Konseyinin kazanımları ve Avrupa’da yaşayan tüm bireylerin haklarının korunması işindeki rolünün önemini vurguladı. Avrupa Konseyinin kuruluşu sonrasındaki ortamın önemli ölçüde değişmiş olduğunun altını çizdi, ancak Avrupa Konseyinin misyonunun aynı olduğunu kaydetti. Elçi, tüm ülkelerin tüzük amaçlarının hayata geçirilmesi yönünde daha fazla çaba göstermeleri durumunda kuruluşun bugünkü karşılaştığı sorunların belki de olmayacağını ifade etti.
Foruma katılanlar konuşmalarında Avrupa Konseyinin önemi ve özellikle terör, radikalizm, nefret tohumları ekilmesi ve göç gibi Avrupa’nın karşı karşıya bulunduğu güncel tehditleri hesaba katarak insan haklarının korunma mekanizmalarının iyileştirilmesi meselesinde görüş birliğinde olduklarını kaydettiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.