İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mersin Şehir Mezarlığı’nda Dualar ‘Barış’ ve ‘Hoşgörü’ İçin Edildi

Mersin’de Kurban Bayramı’nın ilk günü semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı’nda geleneksel dua töreninde bir araya gelen Müslüman ve Hıristiyan din adamları, ‘barış’ dileğinde bulundu. Şehir Mezarlığı’ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Kavaklı, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Liderinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Rahibi Fransua Dondu, mezarlık imamı Hüseyin Önat, ile çok sayıda vatandaş katıldı. (!!! HYETERT)

İlahiler ve duaların okunduğu törende konuşan Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, farklı dinlere mensup birçok vatandaşın Mersin’de buluştuğunu söyleyerek, dinler arası hoşgörü üzerine kurulan ilişkilerin devam etmesi dileğini iletti. Teymur, “Mersin mozaik bir kenttir ve bilindiği gibi mozaiğin her parçası ayrı güzelliktedir. Bütün bu parçalar bir araya gelirse güzellik ancak o zaman ortaya çıkar. Bu mezarlık da böyledir. Farklı dinlere mensup birçok kişi aynı mezarlıkta huzur içinde yatıyor. Bu güzel birliktelik derin ve önemli konuları kapsayacak şekilde iş birliği sahamızı genişletiyor. Aramızdaki karşılıklı hoşgörü üzerine kurulan ilişkilerin devam etmesini diliyoruz. Bayramlar gerçekten sevgileri, sevinçlerin paylaştığımız önemli günlerdir. Bu nedenle tüm İslam aleminin mübarek bayramını en samimi dileklerimizle kutluyoruz. Bu Kurban Bayramı’nın dünya barışı ve ülkemizin huzuru, sevgi ve barış dolu günler vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
İtalyan Katolik Rahibi Hindistanlı Fransua Dondu da dünya ve Türkiye için barış dileğinde bulunarak töreni katılanların bayramını kutladı. Ardından mezarlık imamı Hüseyin Önat, Kuran-ı Kerim’den dualar okudu.
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz beraberlik ve kardeşlik mesajı vererek, şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti, demokratik ve laik bir hukuk devletidir. Biz de bu devletin vatandaşlarıyız. Gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülke hür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaksa, ayrıntıları bırakıp ortak müştereklerde buluşacağız. Bizler birbirimize sahip çıktığımız sürece bu ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrağın altında yaşamaktan gurur duyduğumuz sürece, bizi kimse bölemez. Dünya döndükçe birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”
Video aşağıdaki linkten izlenebilir. 

Yorumlar kapatıldı.