İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiro Manoyan: Eylül’de Ermenistan ve Azeraycan Dışileri bakanları buluşması bekleniyor

BM Genel Kurulu Eylül oturum dönemi çerçevesinde AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri bakanlarıyla buluşması planlanmakta. Beyan 5 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında Taşnaksutyun «Ermeni Davası ve Siyasi İşler Ofisi» Başkanı Kiro Manoyan’dan geldi. Manoyan bu buluşma sonrasında ilerleme olasılığı olabileceğini ifade etti.

Fransa tarafının inisiyatifiyle  Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları olası buluşmasına ilişkin olarak Manoyan ″Eşdeğer ortamda müzakere sürecinde ilerlemenin temini için koşullar yaratmak gerek, özellikle temas hattında ve Azerbaycan-Dağlık Karabağ sınırında. Ve ortam henüz oluşmamış olduğundan, yani Azerbaycan ateşkesi ihlale devam ettiğinden, sonuç olarak Karabağ meselesinde en yüksek düzeyde buluşma anlamsızdır ″ dedi.
Cumhurbaşkanlarının daha ender buluştukları Nisan olayları öncesindeki zaman dönemi dikkate alarak Manoyan, müzakere sürecinde oluşan halihazırdaki durumu ‘time-out’ kabul etmediğini kaydederek ″Esas sorun Azerbaycan tarafından ateşkes rejimi ihlalleridir, ki bu müzakerelere mani olmaktadır″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.