İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Guardian”, robot yapımcılığında büyük başarı kaydeden Ermeni çocukları anlattı

Ünlü İngiliz “The Guardian” gazetesi, robot yapımcılığı alanında büyük bir başarı elde eden Ermeni okul öğrencilerini anlatan, dikkat çekici bir makale yayınladı. Makale yazarı Suren Stepanyan, iki kardeş olan 18 yaşındaki Rafayel ile 14 yaşındaki Sahak Sahakyanlar’ın tasarladığı, termal sinyaller ile birçok başka gelişmiş teknolojilerle donatılmış itfaiyeci robotu anlatıyor.

“Bu, Ermenistan’ın robot yapımcılığı gençlik projesi çerçevesinde yapılan birkaç icatlardan biridir” diyen yazar, proje kapsamında 2019 tarihine kadar her okulda mühendislik gruplar oluşturulmasını hedeflendiğini ilave ediyor.
Şimdilik tüm ülkede, 12-18 yaş grubu için okul programı dışında toplam 121 mühendislik grubu oluşturulmuştur. Projenin hedefi, mühendis eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi ve gelecekteki mucitlere ilham verilmesidir.
Genç bilim adamlarına gelince ise Stepanyan, mucit kardeşlerin, Ermenistan’ın en fakir şehirlerden biri olan Gyumri’de yaşadıklarını ve bu şehirde 20’den fazla öğrencilerin, her hafta derslerden sonraa robot yapımcılığı okuduklarını anlatıyor.
Sahakyan kardeşlerinin geliştirdiği robot, her yıl Ermenistan’da düzenlenen  robot yapımcılığı yarışmasına katılacak.  Rafayel ile Sahak, icatlarını daha da geliştirerek yarışmaya katılacakalrını ümit ediyor.
Sahakyanların öğretmeni olan Rafayel Hekimyan, zengin doğal kaynakları olmayan Ermenistan’ın ekonomisinin geliştirilmesi için bilgi teknolojilerin iyi bir fırsat olduğuna dikkat çekiyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.