İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan: Ermenistan’da Ermeni-Gürcü ortak işletmelerinin kuruluşu gelecek vadedici olabilir

Ticari-ekonomik işbirliğinin canlandırılması açısından her iki taraf Ermeni-Gürcü Hükümetler Arası Komisyon faaliyetlerinin önemini belirttiler. Taraflar komisyon çalışmalarına yeni bir ivme kazandırma yönünde mutabakat sağladılar. Başbakan Abrahamyan, Ermenistan’da Ermeni-Gürcü ortak işletmelerinin kuruluşunun gelecek vadedici olabileceğini, bunun Gürcü firmalarının Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ortak piyasasına girişini kolaylaştırabileceğini ifade etti. Gürcistan başbakanı bu düşünceyi memnuniyetle karşıladı ve atılacak adımları değerlendirmek üzere Ortak Çalışma Grubu oluşturulmasını önerdi.

***
Ermenistan’da Ermeni-Gürcü ortak işletmelerinin kuruluşu gelecek vadedici olabilir, bu Gürcü firmalarının Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ortak piyasasına girişini kolaylaştırır. Beyan bugün 5 Eylül’de resmi ziyareti çerçevesinde Gürcü mevkidaşı Giorgi Kvirikashvili’yle buluşması esnasında başbakan Hovik Abrahamyan’dan geldi.
Buluşmada iki ülke başbakanları ticaret-ekonomi, enerji, ulaştırma, turizm, eğitim alanlarında Ermeni-Gürcü işbirliğine ilişkin geniş bir konular çerçevesini değerlendirdiler. Ticari-ekonomik işbirliğinin canlandırılması açısından her iki taraf Ermeni-Gürcü Hükümetler Arası Komisyon faaliyetlerinin önemini belirttiler. Taraflar komisyon çalışmalarına yeni bir ivme kazandırma yönünde mutabakat sağladılar. Başbakan Abrahamyan, Ermenistan’da Ermeni-Gürcü ortak işletmelerinin kuruluşunun gelecek vadedici olabileceğini, bunun Gürcü firmalarının Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ortak piyasasına girişini kolaylaştırabileceğini ifade etti. Gürcistan başbakanı bu düşünceyi memnuniyetle karşıladı ve atılacak adımları değerlendirmek üzere Ortak Çalışma Grubu oluşturulmasını önerdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.