İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sahakyan: AK PM Oturumunda Ermenistan Belçika Delegasyonunun büyük desteğini gördü

Ermenistan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AK PM) kış oturum döneminde Azerbaycan yanlısı lobiciler tarafından Karabağ’a ilişkin tek taraflı ve gerçekliği çarpıtan tasarıların görüşülmesi esnasında Belçika Delegasyonunun büyük desteğini gördü. Beyan bugün 1 Eylül’de Belçika Temsilciler Meclisi üyesi, Belçika-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu Bşk. Els Van Hoof  ve beraberindeki heyetle buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Galust Sahakyan’dan geldi.

Meclis’ten NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Sahakyan, iki ülke yasama organları arasındaki işbirliği ve diyaloğun gelişmesinin önermini belirtti, bu Sahakyan’a göre devletler arası ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmakta.
Sahakyan, Belçikalı milletvekillerinin önümüzdeki Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ziyaretinin önemini kaydederek ″Bu ziyaretler, Karabağ’a yönelik enformasyon ablukasını etkisizleştirmekte ve özgürlük, adalet ve self determinasyon hakkının tanınması için mücadele eden Karabağ halkının sesini Avrupa’da duyulur kılmakta″ dedi.
Dağlık Karabağ sorununa ilişkin olarak Nisan’daki Dört Günlük savaşa değinen Sahakyan, Azerbaycan’ın o günlerde geniş ölçekli askeri işlemleriyle Ateşkes Anlaşmasını kaba şekilde ihlal ettiğini, bunun sonucunda birçok ölü ve yaralı olduğunu kaydetti. Bu bağlamda Sahakyan, Karabağ sorununun barışçı çözümünün Ermenistan dış politikasının en önemli önceliklerinden biri olduğunu ifade etti, Ermenistan’ın sorunun çözümünü kesinlikle barışçı  yolla, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının aracılık misyonu şemsiyesinde gördüğünü belirtti.
Belçika-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu Bşk. Els Van Hoof, samimi kabul için teşekkür etti Belçika-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu faaliyetlerinin daha da canlanması, parlamenterler arasındaki deneyim değişiminin önemine dikkat çekti.
Dağlık Karabağ sorununa ilişkin olarak Bn. Hoof, AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin Dört Günlük savaşın 1994 yılında tesis olan Ateşkes sonrasında en ağır ve hiddetli olduğuna ilişkin sözlerine atıfta bulundu.
Bn. Hoof, kendilerinin AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının faaliyetlerine inandıklarını belirtti ve çatışmanın çözüünü, AGİT Minsk Grubu formatında barışçı müzakereler aracılığında gördüklerini kaydetti. Sorunun çözümü için siyasi diyaloğun olması gerektiğini belirterek olanaklar çerçevesinde sorunun çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.