İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bundestag milletvekili: Soykırım Tasarısının kabulü uzun üreli bir çalışmanın sonucuydu

Bundestag Çalışma ve Sosyal işler Komisyonu üyesi, Alman-Ermeni Forumu Bşk. Abert Weiler, samimi kabul için teşekkür etti, Tasarısının kabulünün uzun süreli ve çok yönlü çalışmanın sonucu olduğunu belirtti. Konuğun ricası üzerine buluşmada Ermenistan’da emek piyasası, Anayasal reformların sosyal alan üzerine etkisi vb. konular değerlendirildi.

***
Alman Parlamentosunda Ermeni soykırımı Tasarısının kabulü uzun süreli ve çok yönlü çalışmanın sonucuydu. Beyan bugün 30 Ağustos’ta Ermenistan Meclis Sosyal İşler Daimi Komisyonu Başkanı Hakob Hakobyan’la buluşması esasında Bundestag Bundestag Çalışma ve Sosyal işler Komisyonu üyesi, Alman-Ermeni Forumu Bşk. Abert Weiler’den geldi.
Meclis’ten NEWS.am’e verilen bilgiye göre Hakobyan, Tasarının kabulü vesilesiyle Alman halkına ve şahsen muhatabı Weiler’e şükranını ifade etti.
Wileri samimi kabul için teşekkür etti, Tasarısının kabulünün uzun süreli ve çok yönlü çalışmanın sonucu olduğunu belirtti.
Konuğun ricası üzerine buluşmada Ermenistan’da emek piyasası, Anayasal reformların sosyal alan üzerine etkisi vb. konular değerlendirildi.
Hakobyan sosyal alana ilişkin yasama reformları, önümüzdeki programlara dair bilgi verdi. Sosyal alanın gelişimi işinde Birikimli Emeklilik Sisteminin hayata geçirilmesinin önemini kaydetti. Yasma reformlarıyla genç işsizliği meselesinin çözümü için herşeyin yapıldığını kaydeden Hakobyan, bu alanda hükümetin gerçekleştirdiği programların etkili olduğunu ifade etti.
Weiler, zamanında benzeri sorunlarla kendilerinin de karşılaştıklarını, buların çok yönlü çalışmalarla aşıldığını belirtti.
Weiler, Ermeni-Alman ekonomik ilişkilerinin gelişiminin önemini kaydetti,bunda ikiülke parlamentolarının rol ve önemine dikkat çekti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.