İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Portanski: Moskova, Bakü ve Erivan’a yönelik koşullu eşit mesafe hattını sürdürür

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü kıdemli uzmanlarından Prof. Dr. Alexei Portanski, şunları belirtti: ″Rus-Türk uzun süreli ticari-ekonomik bağları deneyimi, RF’nin Ermenistan’daki jeopolitik menfaatleri için engel olmadığını teyid etmektedir. Moskova, kuşkusuz derin olan Ermenistan’la bağlarını hesaba katarak, Bakü ve Erivan’a yönelik koşullu eşit mesafe hattını sürdürür.″

***
Moskova, Bakü ve Erivan’a yönelik koşullu eşit mesafe hattını sürdürür. Görüş, «Region» Araştırma Merkezinin düzenlediği tele-basın konferansı esnasında Yüksek Ekonomi Okuluna bağlı Ulusal Araştırma Üniversitesi Dünya Ekonomisi ve Politikası Fakültesi öğretim üyesi, Rusya Bilimler Akademisi  Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü kıdemli uzmanlarından Prof. Dr. Alexei Portanski’den geldi.
″Acaba Rusya, Azerbaycan ve Türkiye’yle ekonomik menfaatlerini, Ermenistan’la olan askeri ve jeopolitik menfaatleriyle dengeleyebilir mi?  Ve Moskova’nın itibarı açısından  stratejik ortak ve stratejik müttefik arasında eşit mesafe siyaseti hattını muhafaza etme tehlikeli değil mi″ sorusuna değinen Portanski şunları belirtti:
″Rus-Türk uzun süreli ticari-ekonomik bağları deneyimi, RF’nin Ermenistandaki jeopolitik menfaatleri için engel olmadığını teyid etmektedir. Moskova, kuşkusuz derin olan Ermenistan’la bağlarını hesaba katarak, Bakü ve Erivan’a yönelik koşullu eşit mesafe hattını sürdürür″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.