İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Ermenistan ile ortak askeri birlik kuracağını duyurdu

Rusya Savunma Bakanı, Ermeni mevkidaşı ile Erivan’da bir araya geldi. İki ülke, ortak askeri birlik kurulmasını öngören bir anlaşma imzaladı. Öte yandan Rusya-Ermenistan arasında askeri konularda 50 anlaşmanın daha imzalandığı bildirildi. 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Ermeni Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bir araya geldi.
Rus Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesinden görüşmeyle ilgili Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov’un açıklamaları paylaşıldı.
Antonov, iki bakanın kimyasal, radyolojik ve biyolojik olaylara karşı ortak bir askeri birlik kurulması konusunun görüştüğünü ve anlaşmanın imzalandığını aktardı. Ortak askeri birlik anlaşmasının yanı sıra bölgesel güvenlik, askeri ve teknik işbirliği konularında da 50 farklı anlaşma imzaladığını belirtti.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Petersburg ziyareti sırasında Rusya-Türkiye-Azerbaycan işbirliği de gündeme gelmişti. Uzmanlar, üç ülke arasında yaşanacak yakınlaşmanın bölgedeki sorunlara çözüm olacağı belirtmişti. Ayrıca üç ülkenin yakınlaşmasının bölgedeki terör gruplarını engelleyeceği ve ekonomik gelişmelerde önemli bir faktör olacağı vurgulandı.
ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.