İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, São Paulo’da eyalet valis ve Ermeni toplumu temsilcileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Brezilya’ya resmi ziyareti çerçevesinde, nüfusuyla dünyanın 3. en büyük kenti São Paulo’da eyalet idarecisi Geraldo Alckmin ve Ermeni toplumu temsilcileriyle buluştu. Başkan Sarkisyan, Alckmin’e São Paulo eyaletinde Ermeni toplumuna gösterilen sürekli destek için minnetini ifade etti. Ermenistan-Brezilya devletler arası ilişkilerinin gelişimi ve iki ülke halklarının dostluğunun pekişmesi ve kültürel değerlerinin karşılıklı tanınması işinde Sarkisyan, desantralize işbirliğinin önemini oldukça vurguladı, örnek olarak daha 10 yıl kadar önce Osasko ve Gümrü yanısıra bu yıl Franci da Rocha kenti ve Dağlık Karabağ cumhuriyeti başkenti Stepanakert’in kardeş kent ilân edilmesini andı.

Cumhurbaşkanı aralarında yerel yönetim organları arasında da olmak üzere farklı düzeylerde karşılıklı ziyaretler ve temasların iki ülke ilişkilerine yeni bir izve kazandıracağını, işbirliğinin gelişimine yönelik gündemi genişleteceğini kaydetti.

Başkan Sarkisyan, São Paulo eyalet yöneticisi Geraldo Alckmin’le farklı alanlarda işbirliğinin gelişimi ve varolan potansiyelin tam olarak kullanılması olanaklarını değerlendirdi. Özellikle tarım alanında araştırmalar ve bilimsel yenilikçi projelere yönelik işbirliği perspektiflerine değinildi.

Sarkisyan ve Alckmin, Sarkisyan onuruna Ermeni toplumunun eyalet valiliğinde düzenlediği resepsiyona katıldılar.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.