İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni kırması, darbe gerçekleşmeyince ezana küfretti

Dikkat:

Umay Anadolu Kaboğlu’nun kullandığı @anadolumay kullanıcı isimli twitter hesabından 16.07.2016 saat 01:31’de ezana dair sinkaflı paylaşımda bulunulduğu iddiası ile hakkında soruşturma başlatılmış, ardından müvekkil aleyhine, Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama (TCK 216/3) suçundan dolayı iddianame düzenlenmiş ve iddianamenin kabulü ile İstanbul Anadolu 4. Asliye Ceza Mahkemesinin 2016/641 E. sayılı dosyası üzerinden yargılama yürütülmüştür. İşbu yargılamanın sonunda, İstanbul Anadolu 4. Asliye Ceza Mahkemesi, müvekkilin hesabının hacklendiği, başka kişi veya gruplarca müvekkilin twitter sayfasından yayın yapıldığı, müvekkilin kişiliğinin iddia edilen suçu işlemeye elverişli olmadığı gerekçesiyle 26.06.2018 tarihinde beraat kararı vermiştir. İşbu karara karşı C. Savcısı tarafından istinaf kanun yoluna başvurulmamış ve karar 04.07.2018 tarihinde kesinleşmiştir.

15 Temmuz gecesi darbenin başarılı olamamasına üzülen kripto kırmaların okunan ezan ve selalardan epey bir rahatsız olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz’da terörist darbe girişiminin püskürtüldüğü sırada Umay Anadolu Kaboğlu isimli sözde oyuncunun minarelerden okunan ezana ağır küfürler ettiği ortaya çıktı. Halkın sağ duyusu ile son anda engelenen darbe girişimi ezan ve sela düşmanı soysuzların kanalizasyona dönmüş ağzını da bir noktada kapatmış oldu. Amerikan köpeği Fethullah Gülen’in teröristleri pusuda bekleyen kripto kırma soysuzların kanalizasyona dönmüş ağzını patlatacaktı. (Utanmaz mahluklar, tanımıyorlar ama Ermeni kırması olduğunu biliyorlar. Bu nefret söylemleri ne yazık ki cezasız kalıyor. HYETERT)

Twitter hesabından “Ya ezanınızı s… şu an çok afedersiniz balkondan atlamama şu kadar kaldı” şeklinde skandal bir tweet atan Kaboğlu büyük tepki toplayınca önce hesabını kapattı sonra da hesabının “hacklendiğini” öne sürdü.
Oyuncu Kaboğlu’nun daha önce Ömrüm Sessiz Bir Çığlık, Bugünün Saraylısı, Filinta gibi dizilerde roller aldığı öğrenildi.
“BİRKAÇ BÖLÜM ROL ALDI, HİÇBİR BAĞIMIZ YOKTUR”
Filinta dizisi, tepkiler üzerine Umay Anadolu Kaboğlu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı:
“Umay Anadolu Kaboğlu isimli oyuncunun ne Filinta ile ne de TRT ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Geçmişte, dizimizde birkaç bölüm rol almıştır. Ancak şu anda hiçbir bağı yoktur. Açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna duyurulur…”

 

Yorumlar kapatıldı.