İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yerevan’da işgal edildiği polis karakolunda 30 silahlı kişi bulunuyor

Ermenistan Polisi, 17 Temmuz’da ”Erebuni” polis karakolunu bastığı silahlı grup üyeleri hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre bir haftadır işgal edildiği polis karakolunda 30 silahlı kişi bulunuyor. Kendilerini ”Sasna tsrer” (Sasun delileri) olarak tanımlayan grubun 31. üyesi ise ağır yaralı ve hastanede tedavi görüyor.

17 Temmuz saat 5 civarında  “Sasna tsrer” silahlı grubu taşıyan bir kamyon karakol önündeki kapıyı kırarak binanın kapısına kadar ilerledi ve silahlı kişiler içeriye girerek binayı işgal etti ve 7 polisi rehin aldı. Çatışmalar sırasında bir polis öldürüldü. Rehineler arasında, görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet müdürü yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da bulunuyordu. Şu an itibariyle bütün rehineler serbest bırakıldı, polis karakolunun işgali ise devam ediyor.
Silahlı grup 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyor . Ermenistan Güvenlik Servisinden yapılan açıklamaya göre silahlı grup üyelerinin güç kullanmadan polise temsil olması için görüşmeler devam ediyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.