İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sedat Laçiner kimdir? – Çanakkale’de Akademisyen Sedat Laçiner tutuklandı mı? Neden tutuklandı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devam eden FETÖ operasyonlarında Eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner ve kardeşi Yrd. Doç. Dr. Laçiner, tutuklandı… Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi olarak akademik çalışma hayatına başlayan Laçiner, kısa bir süre sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ilişkiler bölümünde çalışmaya başladı. Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nün kuruluş aşamasında yer aldı ve burada 3 yıl kıdemli araştırmacı olarak çalıştı. Ermeni Araştırmaları Dergisi ve Review of Armenian Studies dergilerinin kurucu kadrosunda yer aldı. Bu dergilerde yardımcı editör olarak çalıştı.

***
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devam eden FETÖ operasyonlarında Eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner ve kardeşi Yrd. Doç. Dr. Laçiner, tutuklandı. Sedat Laçiner kimdir?
15 Temmuz’un etkileri devam ederken FETÖ üyesi olma suçundan başlatılan operasyonlar devam ediyor. Darbe girişimini destekledikleri gerekçesiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner tutuklandı. Laçiner kardeşlere düzenlenen Operasyonlar sonrasında kendileriyle birlikte 7 akademisyenin tutuklandığı ve birinin adli kontrol şartıyla salındığı açıklandı. Sedat Laçiner neden tutuklandı? Sedat Laçiner kimdir? gibi detaylar Ajanshaber’de.
SEDAT LAÇİNER NEDEN TUTUKLANDI?
Çanakkale’den gelen haberlere göre, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının akabinde dün öğle saatlerinde adliyeye gönderilen Prof. Dr. Sedat Laçiner ve kardeşi Vedat Laçiner ile 6 akademisyenin duruşması sonuçlandı.
ÇANAKKALE’DE TUTUKLANAN AKADEMİSYENLER
Sedat ve Vedat Laçiner ile Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek, Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz, Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Prof. Dr. Aziz Kılınç ve Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 7 kişi, daha sonra geniş güvenlik önlemleri arasında Çanakkale E-Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale’de, FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanıyordu.
SEDAT LAÇİNER KİMDİR?
Laçiner Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu uzmanıdır. Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanıdır. Aynı üniversitede 2011-15 yılları arasında rektörlük yapmıştır. Laçiner 15 Mart 2011’de, 38 yaşında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlüğüne atanmış böylece Türkiye’nin en genç rektörü unvanını almıştır. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) kurucu başkanlığı (2004-2010), USAK Genel Koordinatörlüğü (2010-2011) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ODAM) Başkanlığı (2004-2011) görevlerinde bulunmuştur.[kaynak belirtilmeli]Davos Economic Forum tarafından verilen “2006 Genç Küresel Lider” unvanı sahibidir. Bu unvana Türkiye’den ‘eltellektüeller’ dalında aday gösterilen ilk ve tek kişi olmuştur.
Görev Yerleri
Sedat Laçiner Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü gibi çeşitli yükseköğretim kurumlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Turkish Foreign Policy (Türk Dış Politikası’), Uluslararası Entegrasyon Kuramları, Uluslararası Güvenlik ve Uluslararası Örgütler dersleri vermiştir.
Gözaltı Kararları
Hükümet politikalarına muhalif görüşleri nedeniyle, 26.12.2015 tarihinde paralel devlet yapılanması gerekçe gösterilerek yapılan bir operasyon kapsamında Çanakkale’de gözaltına alındır, 30.12.2015 tarihinde ise serbest bırakıldı.
İş Yaşamı
1993-1996 yılları arasında Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak çalıştı. Aynı gazetede başbakanlık muhabirliğine kadar yükseldi. Bu gazetede çok sayıda yazı dizisi ve habere imza attı. Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi olarak akademik çalışma hayatına başlayan Laçiner, kısa bir süre sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ilişkiler bölümünde çalışmaya başladı. Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nün kuruluş aşamasında yer aldı ve burada 3 yıl kıdemli araştırmacı olarak çalıştı. Ermeni Araştırmaları Dergisi ve Review of Armenian Studies dergilerinin kurucu kadrosunda yer aldı. Bu dergilerde yardımcı editör olarak çalıştı.
2002-2003 yılları arasında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Ortadoğu Masası Başkanlığı’nı yürüttü. Aynı kurumda hakem ve editörlük görevlerinde bulundu. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türk-Ermeni İlişkileri Milli Komitesi (TEİMK), İcra Kurulu üyeliği de yapan Laçiner, 2003 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi müdürlüğüne atandı. 2004 yılından bu yana Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu’nun (USAK) başkanlığını yapıyor.
Kaynak: Ajans Haber

Yorumlar kapatıldı.