İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yazar, Ermenistan’ın Dağılacağını İddia Etti

Naira Hayrumyan yazısında: Azerbaycan, Türkiye Askerine kendi topraklarında üs verme kararı aldı. Bu tamamen sorunlu Karabağ bölgesinde ve Güney Kafkasya’da dengeleri değiştiriyor. Türkiye, şimdiye kadar NATO’nun onayı olmadan böyle adım atmıyordu. Şimdi ise Ankara özgür hareket ediyor. Buna paralel olarak Rusya’nın Ermenistan’la ortak askeri birlik kurma kararı da dikkat çekiyor. Aslında birçok uzman bunu Rusya’nın Ermenistan ordusunu istila etmesi gibi değerlendiriyor. Türkiye’nin Güney Kafkasya’da güçlenmesi Azerbaycan’ın çıkarlarına uygun. Türkiye’nin bölgede güçlenmesine Rusya’nın da destek vermesi dikkat çekiyor. Gelecek Ermenistan için iyi günler vaad etmiyor. Bu süreç Yukarı Karabağ ve diğer bölgelerin Azerbaycan’a teslim edilmesiyle sonuçlanacak. Fakat her şey bununla sonuçlanmayacak ve Ermenistan yok olmayla karşı karşıya kalacak.” dedi.

***
Ermenistan’ın önemli yazarlarından Naira Hayrumyan lragir’de yayınlanan makalesinde, Ermenistan’da yaşanan kötü sürecin hükümetin kötü yönetiminden ve yaşanan olayların jeosiyasi süreçle ilgili olduğunu ifade etti.
Naira Hayrumyan yazısında: “Ermenistan’ın etrafında koşullar hızla değişiyor. Türkiye’de darbe girişiminden sonra üç aylık olağanüstü hal ilan edildi. Bundan sonra Azerbaycan, Türkiye Askerine kendi topraklarında üs verme kararı aldı. Bu tamamen sorunlu Karabağ bölgesinde ve Güney Kafkasya’da dengeleri değiştiriyor. Türkiye, şimdiye kadar NATO’nun onayı olmadan böyle adım atmıyordu. Şimdi ise Ankara özgür hareket ediyor. Buna paralel olarak Rusya’nın Ermenistan’la ortak askeri birlik kurma kararı da dikkat çekiyor. Aslında birçok uzman bunu Rusya’nın Ermenistan ordusunu istila etmesi gibi değerlendiriyor. Türkiye’nin Güney Kafkasya’da güçlenmesi Azerbaycan’ın çıkarlarına uygun. Türkiye’nin bölgede güçlenmesine Rusya’nın da destek vermesi dikkat çekiyor. Gelecek Ermenistan için iyi günler vaad etmiyor. Bu süreç Yukarı Karabağ ve diğer bölgelerin Azerbaycan’a teslim edilmesiyle sonuçlanacak. Fakat her şey bununla sonuçlanmayacak ve Ermenistan yok olmayla karşı karşıya kalacak.” dedi.
Naira Hayrumyan, siyasi süreç ekseninde Ermenistan’daki olaylar değerlendirildiğinde, yaşananların tesadüfi olmadığını vurguladı. 

Yorumlar kapatıldı.