İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şair Davit Hovhannisyan hayatın kaybetti

Şair Davit Hovhannisyan 71 yaşında hayatın kaybetti. 17 Şubat 1945’t doğan şair, Erivan Devlet Üniv. Filoloji Fakültesinden mezun oldu. Basında ve «Hayfilm» Film Stüdyosunda çalıştı. Ermenistan yüksek öğrenim kurumlarında Antik ve Yabancı Edebiyat dersleri verdi. 1975 yılından itibaren Ermenistan Yazarlar Birliği üyesidir. 1980-90 yıllarında Ermenistan devlet televizyonunda aylık «Nork» edebiyat programını yönetti.

«Arevik» Yayınevi Direktörler Kurulu Başkanı olan Davit Hovhannes, 1999-2003 yıllarında Ermenistan II. Dönem Millet Meclisinde milletvekili oldu.
Eserleri 1965 yılından bu yana yayımlanmaktadır. 25 civarı şiir, çocuk ve çeviri seçkileri, makale ve eleştirel makaleleri, denemeler, radyo piyesleri (Rusça), çeviri eserleri (Rusça ve İngilizceden) bulunmakta. Önemli eserleri arasında «Bizden sonra güçlü ve cüsseli», «Siyasi kış», «Ebedi Ermeni» vd. yer almaktadır.
Şair Afro-Asya, Baltık, Rus, Ukraynalı, Amerikan klasik şairlerinin eserlerini çevirdi. Esrlerini içeren 3 seçki Rusça ve İngilizce olarak yayımlandı. Yabancı dilde yayımlanan antolojilerde genişçe tanıtılan Ermeni şairlerden biridir.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.