İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Polisler, Özgürlük Meydanında toplananları güvenlik merkezlerine sevk ediyor

NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre «Talana Hayır!» İnisiyatifinin düzenlediği halka açık tartışma esnasında Erebuni yönünde hareket edilerek 17 Temmuz sabahı erken saatlerde Polis Devriye ve Nöbet Servisi Alayını (PDNSA) işgal eden gruba destek ifade edilmesi kararı alındı. Bu tartışmadan dakikalar sonrasında polis aralarında Davit Sanasaryan ve milletvekili Nikol Paşinyan’ın oğlu da olmak üzere eyleme katılanlardan birkaç kişiyi emniyete sevk etti. Erivan İl Emniyet Md. Aşot Karapetyan, kargaşalık çıkması endişesiyle Erebuni yönünde hareket izni vermediklerini ifade etti.

Polisler Kuzey Caddesinden Özgürlük Meydanına açılan alanı kapatarak aktivistlerin geri dönmesine izin vermemekteler. Gerilim devam ediyor.

Emenistan Emniyet Teşkilatı Bşk. yard. Hunan Poğosyan, gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Poğosyan daha sonra göstericilere bizzat yaklaşarak düşüncesiz eylemlerde bulunarak gerilimi artırmama ricasında bulunarak ″Bizden kim suçluysa cezalandırırız, güvenlik merkezlerine sevk edilenler, hepsi de serbest bırakılır. Gerilimi artırmayın, şu anda PDNSA’yı işgal edenlerle müzakereler devam ediyor, rica ediyorum müdahil olmayın ve gerilimi artırmayın″ dedi.

17 Temmuz sabahı bir grup silahlı kişi PDNSA’yı işgal ederek burada bulunan polisleri rehin aldı. Olay esnasında bir albay şehit düşerken birkaç polis yaralandılar. İşgalciler daha sonra iyi niyet ifadesi olarak rehin alınan bir polis ve sivili serbest bıraktılar.


Yorumlar kapatıldı.