İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Londra’da açık havada Ermeni Festivali gerçekleştirildi

17 Temmuz’da Londra’nın Surb Sargis Kilisesinin bahçesinde Ermenilerce ve Ermeniler için bir Açık Hava Festivali gerçekleştirildi. Festival, Birleşik Krallık’ta düzenlenen en büyük Pan – Ermeni etkinliği olma niteliğini taşıyor. Ülkenin değişik bölgelerinde yaşayan Ermeniler, her yıl etkinliğe katılmak üzere Londra’ya geliyor. Bir gelenek haline getirilen festival, bu yıl 6. kez gerçekleştirildi.

Yerel Ermeni toplumunun temsilcileri dışında etkinliğe İngiliz üst düzey yetkililer ve Ermenistan’dan gelen mısafirler de katıldı. Kensington and Chelsea bölgenin yöneticisi Elizabeth Radford, açılış konuşması yaparken, piskopos Hovakim Manukyan, İgiltere Parlamentosu Avam Kamarası üyesi Steven Round, Ermenistan Büyükelçiliğinin konsolosluk konulardan sorumlu ataşesi Hayarpi Drmeyan ve diğerler festivalde hazır bulundu.

Festival, Ermeni Apostolik Kilisesinin Büyük Britanya ve İrlanda Diyakosluğunun inisiyatifi ile yerel Ermeni toplulumu üyelerinin yoğun çabaları ve katılımıyla hayata geçirildi.
Ermeni Apostolik kilisesinin Büyük Britanya ve İrlanda Diyakosluğunun ruhani lideri piskopos Hovakim Manukyan, “En temel amacımız, Britanya’lı Ermeni toplumunu, bir günlüğüne bile olsa ülkenin  farklı köselerinden toplayarak kendi kimliklerinin, kültürümüzün, tarihimizin, manevi mirasımızın etrafında birleştirmektir. Özellikle gençlerin katılması benim için son derece önemlidir. Bu yılın bizim için özel önemi var, çünkü Ermenistan’ın bağımsızlığının 25. yıldönümünü kutluyoruz.” şeklinde konuştu.
Festival sırasında ünlü kemançı Levon Çilingiryan, “Komitas” korosu, “Akhtamar” Halk Oyunları Topluluğu ve diğerler sahneye çıktı. Ermenistan’lı düdükçü Gevorg Karapetyan ile Eurovision 2016 Ermenistan temsilcisi İveta Mukuçyan da, özel mısafir olarak bu yılki programda yer aldı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.