İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’daki 1988 Spitak depremini anlatan film 1 Aralık’ta vizyona girecek

Rusyalı Ermeni film yapımcısı Ruben Dishdisyan ve Rusyalı Ermeni film yönetmeni  Sarik Andreasyan 1988 yılında Ermenistan’ın kuzey bölgelerini yerle bir eden yıkıcı depremi konu alan film çektiler. Filmin galası 1 Aralık 2016’te beklenirken, 25 Temmuz’da Ermenistan’ın Gyumri kentinde filmin kapalı gösterimi yapılacak. Yönetmen sandalyesine oturan Andreasyan “Filmimizi 2 dilde çektik. Filmin Ermenice versiyonunun kapalı gösterimi 25 Temmuz’da Gyumri’de gerçekleştirilecek. Bu mükemmel şehrin sakinlerinin hayır dualarını almak bizim için çok önemli” ifadelerini Facebook resmi sayfasında paylaştı.


“Deprem” adlı film 7 Aralık 1988 yılında meydana gelen yıkıcı depremi konu alıyor. Sergey Yudakov, Aleksey Gravitskin ve Arsen Danielyan’ın senaryosunu yazdığı filmin kadrosunda Konstantin Lavrnenko, Maria Mironova, Artem Bistrov, Hrant Tokhatyan, Sos Janibekyan, Tatev Hovakimyan ve Mikayel Poghosyan gibi Ermeni ve Rus ünlü oyuncular yer aldı.

Bilgi notu: 7 Aralık 1988 yılında meydana gelen deprem dolayısıyla Ermenistan’ın 21 şehri ile kasabası, 342 köyü yıkıldı. 514 bin kişi evsiz kaldı. 25 bin kişi hayatını kaybetti, 20 bin kişi yaralandı.
Video:  https://youtu.be/HAb5gqeE6I8
İşte filmin traileri ve kareleri: 
















Kaynak:   Ermenihaber.am


Yorumlar kapatıldı.