İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çinli işadamı: Ermeni tacirler daha 12. yy.’da Çin’de ticaret yapmaktaydılar

Ermeni tacirler daha 12. yy.’da Çin’de ticaret yapmaktaydılar. Beyan 6 Temmuz’da Erivan Bryusov Devlet Dilbilim Üniversitesi (EBDDÜ) bünyesinde Çin Araştırmaları Merkezi açılışında, Global Group International Holdings Limited temsilcisi Sn. Son’dan geldi. Çinli iş adamı Ermeni tacirlerin daha 12. yy.’da Çin’de yaşayıp ülke tarihinde fark edilir bir iz bıraktıklarını belirtti.

Ermen tacirler Harbin, Şanghay, Guancjoy, Honk Kong’ta yaşadılar, ücra kasabalara kadar ulaştılar. Çok tanınmış Çin’li Ermen müteşebbislerdenb biri 19. yy.’da yaşadı.  8 yaşında yetim kalmakla beraber, hayatta yerini bulan bu işadamı Şanghay tarihinin en tanınmış işadamlarından biri oldu, bugüne kadar faal olan kentin büyük merkezlerinden birini kurdu. İşadamı şunları da kaydetti:
″Çin malları Ermenistan piyasasıyla uyumlu olup, burada oldukça talep görmekte. Çin de kendi payına aralarında konyak ta olmak üzere Ermeni mallarıyla ilgilenmekte. Pratik işbirliğini geliştirmeye hazırlanıyoruz ve yeni merkezin açılması bir kez daha bunu ortaya koymakta″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.