İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Galust Sahakyan: Ermenistan ve Yunanistan arasında hala kullanılmamış potansiyel var

Ermenistan Millet Meclisi Başkanı Galust Sahakyan, Ermeni Soykırımının tanınması ve kınanması işine değindi, bu konuda Yunan Parlamentosunun  Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasanın kabulünü yüksek takdir etti. Bu bağlamda 24 Mart 2015’de Ermenistan Millet Meclisinde Osmanlı İmparatorluğu tarafından Pontus Yunanlıları ve Süryanilere yönelik Soykırımı kınayan Deklarasyonun kabulünün önemine dikkat çekildi.

***
Ermenistan ve Yunanistan arasında ticari ve ekonomik bağlar alanında hala  kullanılmamış büyük potansiyel var. Beyan 6 Temmuz’da misyon süresini tamamlayan Yunanistan’ın Erivan Büyükelçisi Ioannis Taghis’i kabulü esnasında Ermenistan Millet Meclisi Başkanı Galust Sahakyan’dan geldi.
Meclis’ten NEWS.am’e verilen bilgiye göre Sahakyan, elçiye verimli çalışmaları için teşekkür etti, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.
Sahakyan, Ermeni Soykırımının tanınması ve kınanması işine değindi, bu konuda Yunan Parlamentosunun  Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasanın kabulünü yüksek takdir etti. Bu bağlamda 24 Mart 2015’te Ermenistan Millet Meclisinde Osmanlı İmparatorluğu tarafından Pontus Yunanlıları ve Süryanilere yönelik Soykırımı kınayan Deklerasyonun kabulünün önemine dikkat çekildi.
Sahakyan, Yunanistan’în Dağlık Karabağ sorununun barışçı çözümü hususunda dengeli tutumunun önemini belirtti.
Sahakyan, Eremenistan’ın ekonominin farklı alanlarında Yunanistan’la işbirliğinin teşvik ve genişlemesine müstesna önem derdiğini ifade etti. Bu bağlamda iki ülke arasında hala  kullanılmamış büyük potansiyel olduğu belirtildi.
Elçi Ioannis Taghis, kabul için teşekkür etti, misyonu yıllarında iki ülke ilişkilerinin yüksek düzeyde bulunduğunu, bundan sonra da ilişkilerin stabil gelişmesi yönünde umudunu belirtti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.