İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Amerikan Toplum Temsilcileri, Ermeni İddialarına Karşı Strateji Toplantısı Yaptı

Türk Amerikan toplumu liderleri ve temsilcileri, son aylarda eyalet meclislerinde ortaya çıkan sözde Ermeni soykırımı tasarıları ve eğitime zorla konulmaya çalışılan çarpık Ermeni iddialarına karşı bir strateji toplantısı yaptı. Toplantıda hukuki açıdan bu iddiaları çürütme ve durdurma yollarını incelendi.

Toplantıda hukuki açıdan bu iddiaları çürütme ve durdurma yollarını incelendi.
Türk Amerikan Dernekleri Assamblesi (ATAA) başkanı Mehmet Toy, yönetim kurulu üyeleri Sevgin Oktay (New York/New Jersey bölgesi), Bülent Doğruyol,(Kuzey Doğu Bölgesi) Gökhan Özalp (Orta Amerika Bölgesi- telefonla katılım) ve Fuat Ornarlı (Güney Doğu Bölgesi- telefonla katılım), ATAA Mütevelli Heyeti Üyesi Oya Bain, Türk Ocağı Başkanı Mehmet Yar, Türk Hars Derneği Başkan Yardımcısı ve eski ATAA Yönetim Kurulu üyesi Ibrahim Kurtuluş, Türk Televizyonu Program yapıcısı Hatice Aydın, TurkishNY.com ve HistoryofTruth.com Haber Portallarının kurucusu ve CEO’su Rıdvan Sezer, Turkish American Cultural Society (TACS) Başkanı Murat Berk, New York Azerbeycan Derneği başkanı Ercan Yerdelenli ve diğer toplum liderlerinin katıldığı toplantıda Michigan, Florida ve Connecticut eyaletlerinde Ermeni iddialarına karşı yapılan faaliyetler gözden geçirildi.
New Jersey eyalet meclisine yeni getirilen NJ AJR19 tasarısı üzerinde duruldu ve alınacak önlemler konuşuldu.
Sevgin Oktay hukuki açıdan Ermeni iddialarının geçerli olmadığını ve bu hususun çok daha fazla kullanılması gerektiğini belirten bir power point sunumu yaptı.
Toplantı sırasında TurkishNY.com ve HistoryofTruth.com Haber Portallarının kurucusu ve CEO’su Rıdvan Sezer’e ATAA tarafından ödül takdim edildi. ATAA’nın Şubat 2016’da Washington’da yapılan senelik Konferansında, 12 yılı aşkın süredir yayınlarını aksatmadan devam eden ve Türk Derneklerine destek veren TurkishNY.com Haber Portalı ve Rıdvan Sezer ödüle layık görülmüştü. Bu ödül Türk Ocağında yapılan toplantıda ATAA Başkanı Mehmet Toy tarafından şahsen Rıdvan Sezer’e takdim edildi.
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/212267-turk-amerikan-toplum-temsilcileri-ermeni-iddialarina-karsi-strateji-toplantisi-yapti#.V3KXuLiLTIU

Yorumlar kapatıldı.