İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Norat Ter-Grigoryants: Aliyev, uluslararası mahkemede hesap vermeli

Yazar: Tatevik Ghazaryan
Korgeneral Norat Ter-Grigoryants, ″Eşkıya İlham Aliyev’le genel olarak buluşma hiç de arzu edilir değil. Seni yok edeceğini söyleyen düşmana el uzatmaya kesinlikle değmez. Ne müzakeresi?  Ne hakkında? Karabağ, ne zaman Azerbaycan’a ait oldu ki?″ dedi. Ter-Grigoryants, Türkiye’nin baskısı ve Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle, Bolşevik yönetiminin  tesis olduğu yerde, Azerbaycan devletinin yaratıldığını kaydederek: ″Ve bu yönetim 5 Temmuz 1921’de Karabağ’ı Ermenistan’dan alıp Azerbaycan’a verdi. Azerbaycan, Karabağ’ın hiç de Azerbaycan bünyesinde olmadığı Musavatçı I. Cumhuriyetin hukuki mirasçısıdır. Bu durumda onlar ne istiyorlar? Kendi toprakları olduğunu söylüyorlar. Ne zamandan beri?″ dedi.

***
Yeni savaşa hazırlanan Azerbaycan cumhurbaşkanını ve tüm yöneticilerini cezalandırmak gerekli. Beyan NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Karabağ Savaşı muharibi, Korgeneral Norat Ter-Grigoryants’tan geldi.
Anılanların uluslararası mahkemede hesap vermesi gerektiğini kaydeden Ter-Grigoryants, St. Petersburg’da  Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya cumhurbaşkanları buluşmasına ilişkin olarak ″Eşkıya İlham Aliyev’le genel olarak buluşma hiç de arzu edilir değil. Seni yok edeceğini söyleyen düşmana el uzatmaya kesinlikle değmez. Ne müzakeresi?  Ne hakkında? Karabağ, ne zaman Azerbaycan’a ait oldu ki?″ dedi.
Ter-Grigoryants, Türkiye’nin baskısı ve Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle, Bolşevik yönetiminin  tesis olduğu yerde, Azerbaycan devletinin yaratıldığını kaydederek:
″Ve bu yönetim 5 Temmuz 1921’de Karabağ’ı Ermenistan’dan alıp Azerbaycan’a verdi. Azerbaycan, Karabağ’ın hiç te Azerbaycan bünyesinde olmadığı Musavatçı I. Cumhuriyetin hukuki mirasçısıdır. Bu durumda onlar ne istiyorlar? Kendi toprakları olduğunu söylüyorlar. Ne zamandan beri?″ dedi.
Ermenilerin ateş açmaya ihtiyacı olmadığını kaydeden Korgeneral Ter-Grigoryants ″Bizim toprak işgaline ihtiyacımız yok. Tüm o 7 rayon Karabağ’dır, eski Ermenistan’dır. Ne o, tarih okuyamıyorlar mı?″ dedi.
Hatırlatalım: 20 Haziran’da St. Petersburg’da RF devlet başkanı Vladimir Putin’in Ermeni ve Azeri mevkidaşları Serj Sarkisyan ve İlham Aliyev’le özel görüşmeleri ve Ermenistan-Rusya-Azerbaycan devlet başkanlarının üçlü buluşması öngörülmekte.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.