İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selina Doğan’dan Beyoğlu Anadolu Lisesi önergesi

Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin karma eğitimden vazgeçilerek kız lisesine dönüştürülmesine ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi:

Bilgi ve iletişim için:
İnan Gedik
535 5441663
312 4205750
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 
Selina DOĞAN
İstanbul Milletvekili
Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olan ve 167 yıldır eğitim veren Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin karma eğitime son vererek sadece kız öğrenci alacağına ilişkin haberler basında yer almıştır.
Konuyla ilgili çıkan haberlerde okul müdürü İsmail Onay iddiaları doğrulamış, gerekçe olarak ise “erkek öğrencilerin okulun tarihi yapısına zarar verdiği ve basketbol gibi şeyler için çok fazla bütçe ayrılmasını istemeleri” olduğunu söylemiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda karma eğitim yapılması esastır. Bu durum 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nun 16. Maddesinde şöyle düzenlenmiştir: “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.”
Bu bilgiler ışığında;
1-Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde karma eğitim uygulamasından neden vazgeçilmiştir?
2-Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin tarihi yapısının korunması için karma eğitim sisteminden vazgeçilmesinden başka bir önlem alınmış mıdır?
3- Benzer gerekçelerle diğer tarihi binalarda eğitim veren okullarda da karma eğitime son verilmesi planlanmakta mıdır?
4-Benzeri diğer okullarda öğrencilerin talep ettiği aktiviteler içir gerekli bütçe nereden karşılanmaktadır? 

Yorumlar kapatıldı.