İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Korgeneral Norat Ter-Grigoryants: Azerbaycan terörist devlettir

Karabağ Savaşı muharibi, Sovyet askeri komutanlarında Korgeneral Norat Ter-Grigoryants, ″Karabağ sorunu bizim için en öncelikli konudur, zira burada soykırım başlayabilir″ diyen Ter-Grigoryants ″Azerbaycan politikası Ermeni halkını Karabağ’dan çıkarma amacı gütmektedir. Karabağ Ermeni toprağıdır. Karabağ halkı asla  Azerbaycan bünyesinde yaşayamaz, hele ki  Dört Günlük Savaş esnasında nasıl kafa ve kulak kestiklerini gördük. Bu, Türkiye’nin politikalarına destek olan terörist devlettir″

***
Karabağ Ermeni toprağıdır ve hiç bir koşulda  Azerbaycan bünyesinde yaşayamaz. Beyan, bugün 17 Haziran’da düzenlenen basın toplantısında Karabağ Savaşı muharibi, Sovyet askeri komutanlarında Korgeneral Norat Ter-Grigoryants’tan geldi.
″Karabağ sorunu bizim için en öncelikli konudur, zira burada soykırım başlayabilir″ diyen Ter-Grigoryants ″Azerbaycan politikası Ermeni halkını Karabağ’dan çıkarma amacı gütmektedir. Karabağ Ermeni toprağıdır. Karabağ halkı asla  Azerbaycan bünyesinde yaşayamaz, hele ki  Dört Günlük Savaş esnasında nasıl kafa ve kulak kestiklerini gördük. Bu, Türkiye’nin politikalarına destek olan terörist devlettir″ vurgusunu yaptı ve bunu Azerbaycan cumhurbaşkanının kendisinin söylediğini ifade etti.  Korgeneral Ter-Grigoryants sözlerinin devamında şunları kaydetti:
″Türkiye ise Suudi Arabistan’la beraber «İslam Devleti»ni yarattı. Ve Nisan hadiseleri esnasında Karabağ cephe hattında birkaç düzine teröristi bulunmaktaydı″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.