İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Namaz kılmayan hayvandır’ sözüne ilk suç duyurusu Bursa’dan

TRT ekranından “Namaz kılmayan hayvandır” diyen AÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında suç duyurusuna bulunuldu. Atılım Akdeniz ve Umut Beyaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Aşkar’ın Türk Ceza Yasası’nın 216 ve 125’inci maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti. (Profesörü buysa gel de olanlara şaşır. HYETERT) 

TRT ekranından “Namaz kılmayan hayvandır” diyen AÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında suç duyurusuna bulunuldu. Atılım Akdeniz ve Umut Beyaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Aşkar’ın Türk Ceza Yasası’nın 216 ve 125’inci maddeleri uyarındca cezalandırılmasını talep etti.
Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Umut Beyaz, TRT’de dün akşam yayınlanan “Ramazan Sevinci” programında AÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi “Prof. Dr.” Mustafa Aşkar’ın sarf ettiği “Namaz kılmayan hayvandır” sözleri için suç duyurusunda bulundu.
Aşkar’ın söylediği sözler nedeniyle cezalandırılması gerektiği belirtilen suç duyurusunda, “Şüpheli, bu ifadeleriyle toplumda kendisiyle aynı düşünce ve inancı paylaşmayan kesimlere ‘hakaret’ etmekle kalmamış, aynı zamanda basın yoluyla ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu da işlemiştir” denildi.
Aşkar’ın TCY’nin 216 ve 125’inci maddeleri gereğince cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar kapatıldı.