İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Ermeni Patrik makamı Türkiye iç ve dış politika çıkarları için kullanılıyor

Yerevan Devlet Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Türkolog Ruben Melkonyan, tarihe bakıldığı zaman hiç bir Ermeni Patriğin tarihi gerçeklerden uzak değerlendirmelerde bulunmadığını, ancak Aram Ateşyan’ın böyle açıklamalar yaparken Ermeni Patrik makamının Türkiye iç ve dış politika çıkarları için kullanıldığını açıkladı. Melkonyan “Çeşitli dönemlerde Ermeni Soykırımı yıldönümlerinde Bolis (İstanbul) Ermeni Patrikleri açıklamalarında siyasi ve tarihi değerlendirmelerden uzak durabildiler, ancak Aram Ateşyan tarihi tahrif ederek bunu yapıyor. Çok önemli bir şey de vurgulamak gerekiyor: Aram Ateşyan, Ermeni Apostolik kilisesinin yüksek rütbeli rahiplerinden biri olduğuna rağmen Ermeni Kilisesi’nin ve Tüm Ermenilerin Katolikosu’nun tutumlarına karşı açıklamalarda bulunuyor.”

****
Türkolog: Ermeni Patrik makamı Türkiye iç ve dış politika çıkarları için kullanılıyor
İstanbul Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ın Almanya’da Ermeni Soykırımı’nın tanınması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup için tepkiler gelmeye devam ediyor.
Yerevan Devlet Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Türkolog Ruben Melkonyan, tarihe bakıldığı zaman hiç bir Ermeni Patriğin tarihi gerçeklerden uzak değerlendirmelerde bulunmadığını, ancak Aram Ateşyan’ın böyle açıklamalar yaparken Ermeni Patrik makamının Türkiye iç ve dış politika çıkarları için kullanıldığını açıkladı. 
Melkonyan “Çeşitli dönemlerde Ermeni Soykırımı yıldönümlerinde Bolis (İstanbul) Ermeni Patrikleri açıklamalarında siyasi ve tarihi değerlendirmelerden uzak durabildiler, ancak Aram Ateşyan tarihi tahrif ederek bunu yapıyor. Çok önemli bir şey de vurgulamak gerekiyor: Aram Ateşyan, Ermeni Apostolik kilisesinin yüksek rütbeli raihplerinden biri olduğuna rağmen Ermeni Kilisesi’nin ve Tüm Ermenilerin Katolikosu’nun tutumlarına karşı açıklamalarda bulunuyor.”
Melkonyan, Ermeni Cemaati’nin  Patrik Genel Vekili Ateşyan’ı desteklemediğini dile getirdi. Türkologa göre Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Ermeni cemaati böyle bölünmüş, dağıtılmış bir durumda asla olmamış,  Ateşyan ise sorunları çözmek yerinde Türk tarihin tahrif edilmesinde katkıda bulunuyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.