İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni soykırım yasası geçerse Almanya belasını bulur!

2 milyon üzerinde Türk’ün yaşadığı Almanya’da, Federal Meclis’ten “Ermeni soykırım yasası” geçerse, Almanya belasını bulur. Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarına ilişkin yasa mahiyetindeki ortak açıklamasında soykırım ifadesini kullanması bekleniyor. Türk sivil toplum örgütleri, bunun Türk-Alman ilişkilerine ve Almanya’daki ortak yaşama zarar vereceğini, AİHM’nin, “Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen kanıt yok” anlamındaki kararına rağmen alınacak böyle bir kararın, Almanların Türklere karşı ırkçı bir yaklaşım içinde olduğunu göstereceğini savunuyor ve şöyle diyorlar:“Almanya’daki etnik gruplar içinde en barışçı grup olan Türkler, yasanın geçmesini kendilerine karşı ırkçı bir tutum olarak algılayacaklar ve Alman toplumuna karşı barışçı tavırları değişecek ve Alman-Türk ilişkileri hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır.” (Gel de Almaya’ya acıma. HYETERT)

Soykırım ifadesine itiraz eden Almanya’daki Türk sivil toplum örgütleri, bu konudaki kararın meseleye dahil olan tüm taraflar nezdinde ve tarihçilerin de onayıyla verilmesi gerektiğini savunuyor. 1915’te yaşananlarla ilgili araştırmalar yapan “Barış için Diyalog” adlı derneğin başkanı Dr. Ali Söylemezoğlu, alınan soykırım kararlarını yargısız infaz olarak değerlendiriyor.
Avrupa’daki Türkler bugün(28 Mayıs), 2 Haziran’da Alman Parlamentosu’nda görüşülecek olan sözde Ermeni soykırımını tanıyan önergeye karşı miting yapıyor.
Mitingi bünyesinde 896 dernek bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği de destekliyor.
Mitinge, binlerce üyesi bulunan 14 dernek ve çatı kuruluşu katılacak.
Mitinge katılacak olan dernek ve çatı kuruluşlarının tamamı şöyle;
Türkiye Gençlik Birliği Avrupa,
Türk-Alman Toplumu,
Almanya Türk Azerbaycan Birliği,
Türkische Gemeinde Berlin / Berlin Türk Cemaati,
Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği,
Berlin Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği,
Almanya Türk Mimar ve Mühendisler Birliği,
Talat Paşa Komitesi,
Avrupa Cumhuriyet Kadınları Derneği,
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD),
Berlin Alperen Ocakları,
Dialog für Frieden,
Komite kararına göre, Avrupa’daki Türkler 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 16:00’da Berlin’in “Potsdamer Platz” meydanında toplanacak. Yoğun katılımın beklendiği miting sonrası alanda toplanan vatandaşlar önergenin görüşüleceği meclis önünde yürüyecek.
habersom.com

Yorumlar kapatıldı.