İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türkiye’nin Rusya’daki boşluğunu İran, Ermenistan ve Abhazya dolduruyor’

Konstantin Chalabov
Rusya Federal Anti-Tekel Servisi Başkanı İgor Artemyev, Türk ürünlerine getirilen yasağın ardından Ermenistan, İran ve Abhazya’nın Rus pazarındaki boşluğu çok iyi şekilde doldurduğunu söyledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Artemyev, Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı’nın (Rosselhoznadzor) Türk sebze ve meyvesine yönelik yeni kısıtlamalar getirmesinin fiyat artışına yol açmayacağını belirtti.

“Fiyatlara etki edilebilecek unsurlar, etkisini gösterdi. 2014 yılında yaptırımlar ve karşı yaptırımlar uygulandığında fiyatlar yüzde 200-300 oranında artmıştı. Çünkü o dönemde pazarda bir boşluk oluşmuştu” diyen Artemyev, bugünse Ermenistan, İran ve Abhazya’nın, pazarı çok iyi şekilde doldurduğunu vurguladı.
Rusya, savaş uçağının 24 Kasım’da Türk F-16’ları tarafından Suriye’de düşürülmesi üzerine ocaktan itibaren Türkiye’den bir dizi tarım ürününün alımını durdurmuştu. Ancak bu ürünler arasında kabak, limon ve greyfurt yer almıyordu.
Rosselhoznadzor, 16 Mayıs’tan itibaren Türkiye’den kabak, limon ve greyfurt alımını, 19 Mayıs’tan itibaren de kabak ve balkabağı alımını durdurmuştu.

Yorumlar kapatıldı.