İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kürtler, Siyonist kıskacında

Filistin topraklarına kurulduğu günden bu yana Ortadoğu’ya kandan başka bir şey getirmeyen Siyonist İsrail, şimdi de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’ni hedef aldı. Siyonistler; bölgedeki güçlerini her geçen gün biraz daha artırırken, Müslümanların hâkim olduğu topraklarda sinagog açmak için harekete geçtiler. Kuzey Irak’ta sinagog yapılmasına destek veren Kürt Yönetimi’ne bağlı Diyanet İşleri Bakanlığı Yahudi İşleri Müdürü Şerzad Ömer Mamesani, Siyonist İsrail bayrağı önünde poz verdi.(Sen her Hıristiyan ülkesinde cami yap ama Yahudi Kürdistan’da sinagog açmasın. Sonra da İnsan haklarından söz et. HYETERT)

Filistin topraklarına kurulduğu günden bu yana Ortadoğu’ya kandan başka bir şey getirmeyen Siyonist İsrail, şimdi de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’ni hedef aldı. Siyonistler; bölgedeki güçlerini her geçen gün biraz daha artırırken, Müslümanların hâkim olduğu topraklarda sinagog açmak için harekete geçtiler. Kürt yönetiminin sinagog projesine destek vermesi dikkat çekerken, İsrail bayrağının Kürt yönetiminin bayrağıyla birlikte asılması Siyonistlerin Kürtler üzerindeki kirli oyunları gözler önüne serdi.
SİYONİSTLERİN YENİ GÖZDESİ KÜRTLER
Ortadoğu’da yaşanan Müslüman halkı savaşlarla, katliamlarla, açlıkla, susuzlukla ve son olarak mülteci krizleriyle yok etmeye çalışan Siyonist İsrail’in yeni gözdesi “Kürt” halkı. Ortadoğu coğrafyasını ABD eliyle küçük parçalara ayıran Siyonistler, kurdurdukları küçük devletleri boş bırakmıyor. Arz-ı Mev’ud planlarını adım adım uygulayan İsrail, Yahudiler için Kuzey Irak topraklarında da bir gelecek oluşturma peşinde. ABD’nin Irak’ı işgal etmesinden sonra ülke üçe bölünürken, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Irak, Mesut Barzani eliyle bir Kürt bölgesi haline getirildi. Türkmenleri dışlayan Barzani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında ülkede özerklik elde etti.
BARZANİ YÖNETİMİ SİNAGOG YAPIMINA KARŞI DEĞİL
Türkiye ile olan ilişkileri her geçen gün artan IKYB, Siyonistler tarafından kuşatılmaya çalışılıyor. Özgürlük peşinde koşan Barzani yönetimini kıskaçları arasına almaya çalışan Siyonistler, bölgede kurulacak devlet içerisinde Yahudilerin söz sahibi olması için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bölgede yaşayan Yahudilerin varlıklarını devam ettirmesi ve yeni Yahudi ailelerin bölgeye gelmesi için Siyonistler, bölgeye sinagog yapmak istiyorlar. Kürt yönetimine bağlı Diyanet İşleri Bakanlığı Yahudi İşleri Müdürü Şerzad Ömer Mamesani, sinagog projesinin hayata geçirilebilmesi için büyük çaba gösterdiklerini ancak IŞİD tehlikesi yüzünden inşaatın başlatılmadığını söyledi.
DİYANET GÖREVLİSİ İSRAİL BAYRAĞI ÖNÜNDE POZ VERDİ
Projenin ileri bir tarihte başlatılacağı bilgisini veren Mamesani, Rudaw’a yaptığı açıklamasında Yahudileri övmesi dikkat çekti. Memesani,  Yahudiler’in 70 yıl boyunca evlerinde gizlice ibadet ettiğini belirterek, Müslüman, Hıristiyan ve diğer halklarla ilişkilerini geliştirmek ve diğer halkların Yahudileri tanıyabilmesi için sinagog açmak istediklerini anlattı. Ömer Mamesani, Yahudilere bakışı Kürdistan’da olumlu hale getirmek istediklerini ve bunun için çalışacaklarını kaydetti. Mamesani’nin İsrail bayrağı önünde fotoğraf çektirmesi ise Siyonistlerin bölgede geldikleri yeri gözler önüne serdi. Mamesani, daha önce yaptığı açıklamasında ise “Her Kürt 8 sülale öncesini araştırırsa ya Zerdüşt’tür ya da Yahudi” demiş ve büyük tepki toplamıştı.
“SİNAGOG AÇMAK GÖREVİMİZ!”
Diyanet İşleri Bakanlığı Sözcüsü Merivan Nakşibendi ise, Kürdistanlı Yahudiler için ibadethane açmanın görevleri olduğunu belirterek, “Sinagog açtığımızda toplum yeniden kendine gelecektir. Yahudileri ve diğer azınlıkları Kürdistan’da koruyan biziz. Peşmergemiz de bu amaçla IŞİD’le savaşıyor” dedi.
HOLOKOST TÖRENİ ERBİL’DE!
Adolf Hitler’in Yahudi soykırımı yaptığı iddiasıyla düzenlenen Holokost anma törenleri, Müslüman Ortadoğu coğrafyasında ilke defa 2015 yılında Kasım Erbil’de yapıldı. IKBY Din İşleri Bakanlığı Kürdistanlı Yahudiler Masası tarafından Erbil Şanedar Park’ta düzenlenen anma etkinliğine Erbil Valisi Nevzat Hadi, hükümet ve siyasi parti temsilcileriyle Yahudi cemaati üyeleri katılmıştı. Etkinlik kapsamında Irak’ta ve Kürt bölgesinde yaşamış ve dönemin Irak hükümeti tarafından yerlerinden sürülmüş Yahudiler ile ilgili fotoğraf sergisi açılarak, katledilen Yahudiler anılmıştı. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Din İşleri Bakanlığı Kürdistanlı Yahudiler Masası Sorumlusu Şerzad Ömer, törende yaptığı konuşmada “Siyaset dünyalık bir uğraştır, din ise semavidir. Bizim dinimiz de semavidir. Yahudi Kürtlerin yurtlarına dönmesini istiyoruz” demişti. Holokost töreninin ikincisi de geçen hafta yine Erbil’de yapıldı.

Yorumlar kapatıldı.