İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırım İddiaları “Siyasi İstismar Yapmak Demektir”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ermeni Soykırım” iddialarına ilişkin, “Bugünlerde gündeme gelen 24 Nisan meselesini biz atlatmıştık fakat bildiğiniz gibi Ermeni Soykırım iddiaları ile ilgili konular çeşitli vesilelerle gündeme getiriliyor. Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da bu konu ile ilgili bir oylamanın yapılacağı bildirilmekte. Henüz biz metni görmüş değiliz ne tür ifadeler yer alacak? Soykırım iddiası ciddi bir iddiadır. Bununla ilgili tarihi ve hukuki bir delil olmadan konuşmak ancak siyasi istismar yapmak demektir. 

Çağrımız hala geçerlidir. Tetikçilerin yapacağı kapsamlı bir çalışma ile o dönemde yaşanan hadiselerin aydınlatılması önemli bir kazanç olacaktır. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkleri, Müslümanları adeta karşısına alır bir şekilde bu tür yasa tasarılarının hal gündem getiriliyor olması da insanın zihninde büyük bir soru işaretlerine neden oluyor” diye konuştu.
“AK PARTİ’DEN BİZE ULAŞAN BÖYLE BİR RANDEVU SÖZ KONUSU DEĞİL O NEREDEN ÇIKTI BİLEMİYORUM”
Kalın, AK Parti’nin temayül yoklamalarını paylaşmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istediği yönündeki haberlere ilişkin, “Bize ulaşan böyle bir randevu söz konusu değil. Bilemiyorum bu nereden çıktı” dedi.
“DOKUNULMAZLIKLAR KONUSUNDA NİHAİ KARAR MECLİS’İNDİR”
Dokunulmazlık, yeni anayasa, partili cumhurbaşkanı sorularına ilişkin Kalın, “Cuma günü de görüşülecek. Tabloyu gördükten sonra değerlendirme yapılır. Nihai karar Meclis’indir. Cumhurbaşkanımız bu konuda tavrını açık bir şekilde ortaya koymuştur” dedi. Kilis’e düşen roketlere ilişkin bir soru üzerine Kalın, “Güvenli bölge konusunda haklılığımızı gösteriyor” dedi.
“AKAR’IN, ERDOĞAN’IN KIZININ NİKAHINA KATILMASININ SUİİSTİMAL EDİLMESİ ESEF VERİCİ”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının nikahına katılması ve sonrasındaki açıklamalara ilişkin Kalın, “Böyle bir konunun bu şekilde suiistimal edilmesi hakikaten esef verici bir durumdur. Sanki terörle mücadele eden bu askerler generaller değilmiş gibi, gecesini gündüzüne katarak bu tehditleri göğüsleyen bizim bu askerlerimiz değilmiş gibi böyle pervasızca, edep yoksunu ifadelerle Genelkurmay Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza saldırı yapılmasını tabii ki kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kamuoyu o konuda en doğru hükmü her zaman vermiştir bundan sonra da verecektir” ifadelerini kullandı.
“SCHENGEN VİZESİNE İLİŞKİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ. BİR TAVIR, POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ YOK”
Schengen vizesine ilişkin Kalın, “Bu para Türkiye’ye gelmiyor. Suriyeli mültecilere geliyor. BU parayı harcayacak olan AB kendi sokaklarını korumak için bu parayı harcıyor. Türkiye’ye bir yardım lütuf olsun diye değil. Schengen kriterlerine ilişkin yasal düzenlemeler hızlı bir şekilde hayata geçirildi. Bir madde var ki; Paris’te saldırı olduğunda nasıl Fransız hükümeti nasıl ekstra tedbirler aldı ve hala tedbirler devam ediyorsa … terör karşısında bizim aldığımız tedbirlere de herkesin saygı duyup destek olması gerekir. Türkiye’nin güvenliği Avrupa’nın güvenliğidir. Birtakım marjinal görüşleri esas alarak Türkiye gerçeğini doğru yansıtmayan bu tür tavsiyeleri bizim nezdimizde bir karşılığı yok. Schengen vizesine ilişkin elimizden geleni yapıyoruz. Bir tavır, politika değişikliği yok. Terörle mücadele konusunda Türkiye gerçeklerini ıskalayan yaklaşımları da kabul etmemiz mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.