İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Viyana’da, Serj Sarkisyan-İlham Aliyev buluşmasından ayrıntılar

16 Mayıs akşamı Viyana’da AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülkeler Dışişleri bakanları inisiyatifi ve ABD Dışişleri bakanı John Kerry, RR Dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Fransa Avrupa İşleri bakanı Harlem Désir katılımıyla, Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve İlham Aliyev buluşması gerçekleşti. Buluşmada Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri bakanları Edward Nalbandyan ve Elmar Mamedyarov, elçiler Igor Popov (RF), James Warlick (ABD), Pierre Andreau (Fransa) ve AGİT Dönem Başkanı Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzky hazır bulundular.

https://youtu.be/iK81BdDoeTs
Buluşmada Dağlık Karabağ cephe hattında Nisan başında ateşkesin kabaca ihlali sonucu oluşan durum ve bundan çıkış yolları görüşüldü. Eşbaşkanı ülke temsilcileri 1994 Ateşkes ve 1995 Ateşkesin Pekişmesine ilişkin anlaşmaların sapmaksızın uygulanmasının zorunlu olduğunda ısrarcı oldular.
Bunların icrası, daimi gözlem ve vakaların soruşturma mekanizmasının hayata geçirilmesi, AGİT Dönem Başkanı Bireysel Temsilcisi ekibinin kabiliyetlerinin artırılması, çatışmanın çözümü müzakere sürecinin olası yeniden başlaması yönünde adımlar atılmasına ilişkin mutabakat sağlandı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.