İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yerevan’da Garo Paylan için protesto yürüyüşu düzenlendi

Ermenistan başkenti Yerevan’daki Hanrapetutyun Meydanı’ndan (Cumhuriyet meydanı) Birleşmiş Milletlerin Yerevan ofisine Türkiye Büyük Milli Meclisi  (TBMM) Ermeni milletvekili Garo Paylan’ı destekleyen yürüyüş düzenlendi. “Ben Garo”, “Irkçılığı durdur” yazılı tabelalarla yürüyen eylemciler , BM’i Türkiye’de Garo Paylan’a karşı saldırıları ve tehditleri kınamaya ve onun güveliğini sağlamaya çağırdı.

Hatırlanacağı üzere HDP’den seçilen milletvekili Garo Paylan 21 Nisan’da Türkiye meclisinde konuşurken  1915 yılında Ermeni siyasetçilerin cinayetlerini araştırmak için bir komisyon  oluşturma önerisinde bulunmuştu. Konuşma sırasında Paylan 1915 yılında öldürülen Ermeni siyasetçileren isimlerini vererek fotoğraflarını da gösterdi.

2 Mayıs’ta ise TBMM anayasa komisyonunda dokunulmazlık konusu tartışılırken HDP ve AKP milletvekilleri arasında kavga çıkmıştı. HDP Ermeni  Garo Paylan’a yönelik planlı saldırı gerçekleştirilmişti.

Garo Paylan yaşananları şöyle anlatmıştı: “Burada Ermeni olma durumundan söz edebiliriz. Çünkü oradaki söylemler direkt olarak kimliğim üzerine nefret söylemleri. Hazmedemedikleri şey şu: Ermeni kimlikli birisi, onların yalanlarını ortaya çıkarıyor ve dik duruyor. Onlar karşılarında biat eden Ermeni görmek istiyorlar. Hak mücadelesi veren bir Ermeni olarak doğrudan hedefe konmuşum ve linç girişimine uğradım.”
4 Mayıs’ta ise ABD Ermeni Davası Konseyi (ANCA) İcra Direktörü Aram Hambaryan,  ABD’yi, HDP Ermeni milletvekili Garo Paylan’a karşı Türk saldırılarını kınamaya çağırmıştı.

Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.