İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dadyan’da Neler Oluyor

Bu Cumartesi günü Bakırköy’deydim. Bakırköy Surp Asdvadzadzin Vakfı başkanı Mesut Özdemir ve yönetim Kurulu üyesi Arman Atınız ile bu güne kadar görüp gezemediğim yeni okulu gezdik. Tek kelime ile harika bir iş yapmışlar, hayran olmamak elde değil. Konser, tiyatro vb her türlü etkinlik için kullanılabilecek salon, spor salonu mükemmel. Sınıflarda bildiğimiz kara tahtaların yerini akıllı tahtalar almış. Her türlü çağdaş donanıma sahip sınıflar gerçekten göz kamaştırıyor. Başta yönetim kurulu ve yardımlarını esirgemeyen hayırseverler (parerarlar) olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir.

(Okul görsellerine  http://www.dadyan.k12.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz).

Başkan Mesut Özdemir, kiralamaya karşı çıkan imza kampanyası ve okulun durumunu konusunda geniş bilgi verdi. Dadyan yeni okulu, doğal olarak elektrik, su vb giderlerle birlikte, ciddi bir personel artışı gerektirmiş. Öyle ki Dadyan’ımızın yıllık giderleri 50%  oranında artmış. Dadyan, 400 civarında öğrencisiyle İstanbul’da en çok öğrencisi olan ilköğretim okulu. İhtiyacı olan her çocuğa yemek veriliyor. Ne yazık ki Dadyan’ımızın yeterli geliri yok. Ayrıca elde edeceği el konulmuş davalı varlıkları da yok. Devletin yardımlar önemli olmakla birlikte maalesef yeterli değil. Madağlar da açığı kapatmıyor. Devlet yardımını nedeniyle özellikle velilerden gelen bağışlardaki azalma da sorunu büyütüyor. Kısacası Dadyan okulumuzun maddi ciddi sıkıntıları var. Başkan, maddi sorunları çözersek, bundan sonra imkanlarımızı eğitimin kalitesini yükseltmek ve kolejlerle yarışacak seviyeye getirmek için seferber edeceğiz diyor.
Bütün bu nedenlerle Vakıf yönetimi boş binalarını eğitim amaçlı kullanılmak koşuluyla kiralamaya çalışıyor. Başkan Mesut Özdemir, binanın cemaatin kullanması için her türlü öneriye açık olduğunu hatta bir üniversite açılması düşünülürse binayı vermeye hazır olduklarını belirtti. Sosyal medyada açılan kiralamaya karşı çıkan imza kampanya konusunda ise Başkan herkesle konuşmaya hazır olduğunu, gelecek her türlü teklifi görüşebileceğini belirtiyor. Başkan, amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, bizim bilmediğimiz başaramadığımız bir çözüm varsa elbette görüşmeye hazırız diyor. Konun bu şekilde gündeme taşınmasından üzgün.
Dadyan’a gönülden bağlı olanları takdir etmek, duyarlılıklarından dolayı kutlamak gerekir. Umarım, Dadyan severler, boş binaları değerlendirmek konusunda yeni çözümler üretir hem okula maddi katkı sağlar, hem de binaları korumuş olurlar.
Başkan Mesut Özdemir’e ve Yönetim Kurulu üyesi Arman Atınıza bu bilgiler için teşekkür etmek isterim.
Son söz, ben kendi hesabıma, özellikle patrik seçimi, ruhani meclis ve bu olaydaki gibi iç sorunlarımızın, ulusal medyada ve sosyal medyada tartışmanın çözüme yararı olacağını sanmıyorum.  Bu yüzden mümkünse bu tartışmaları cemaat içinde yapalım. Özellikle önce dinleyelim.
Sevgiler.
Murat Bebiroğlu

 

Yorumlar kapatıldı.