İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı Sarkisyan’dan 9 Mayıs mesajı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 9 Mayıs Zafer ve Barış günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. ”Sevgili vatandaşlar, Milletimiz için 2. Dünya Savaşı gerçekten Büyük Vatanseverlik Savaşına dönüştü. Binlerce vatansever, vatanlarının özgürlüğü ile güzel geleceği için savaştılar. Bütün cephelerde mücadele verdiler. Bugün biz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Bu sadece askeri bir zafer günü değil. Bu aynı zamanda barış bayramıdır. Sovyet Birliği’nin diğer halkları ile şu zaferi ve barışı kazandık. Şu barış sayesinde biz bir millet olarak yeniden ayağa kalkabildik. Ve bunun kıymetini çok iyi biliyoruz.
9 Mayıs, 1992 yılında Şuşi’nin kurtuluşu ile bizim  için yeni bir anlam kazandı. Şuşi’nin kurtuluşu bizim için yaşam veya ölüm sorusuymuş. Şu zaferden 24 yıl sonra, geçtiğimiz ay Şuşi’yi kurtaran kahramanların çocukları, babalarının kahramanlığını tekrarladılar. Onlar, Ermeni milletinin her yeni kuşağın güvenliğini kararlı bir şekilde savunmaya hazır olduğunu kanıtladılar.
Herkesi bu güzel bayram vesilesiyle tebrik ediyorum.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.