İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ukrayna’nın Eurovision’daki ‘harita provokasyonuna’ bir tepki daha

Eurovision’da Ukrayna’yı temsil eden Camala’nın, tanıtım videosunda Rusya ve Polonya’nın bazı topraklarını da içine alan bir Ukrayna haritası kullanması tepki çekti.Tanıtım videosundaki haritada, Rusya’nın Kırım, Krasnodar ve Kuban bölgeleri ile Polonya’nın Przemysl ve Chelm bölgelerini Ukrayna’nın içinde gösteren Camala’ya ilk tepki Rusya’dan gelmişti. Rusya’nın ardından Polonya’nın Kresy sitesi de ‘harita skandalına’ tepki gösterdi.

Sunulan haritayı, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Harita Propagandası projesi! kapsamında sosyal medyada yayınladığı haritalara benzeten Kresy sitesindeki yazıda, şu ifadelere yer verildi:
“Przemysl ve Chelm bölgelerini de içeren Ukrayna haritası, Ukrayna’nın Almanya ve ABD’deki büyükelçiliklerinin resmi hesaplarında da yayınlanmıştı. Onlar 3 haritayı kullanmıştı: Fransız Jacques Reclus’un 1885 tarihli dersliğinde yer alan Ukrayna haritasını, Ukraynalı göçmenlerin 1916’da İsviçre’de sunduğu haritayı ve 1890’da Avusturya’da yayınlanan haritayı.”
Tatar-Ermeni kökenli Ukraynalı şarkıcı Susana Cemaleddinova (Jamala), Ukrayna’yı Kırım-Tatar sürgününden bahseden ‘1944’ adlı şarkıyla temsil edecek.

Yorumlar kapatıldı.