İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran’da Ermeniler’in Türklere Karşı Pervasız Girişimi

Son dönemde Azerbaycan’ın, Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesindeki topraklarında yaptığı harekatı destekleyen Güney Azerbaycan Türkleri, İran’da yaşayan Ermenileri rahatsız etmiş! Ermenistan’ın da desteğiyle İran adlı sınırlar içinde yaşayan 100 bin Ermeni, 35 milyon Azerbaycan Türklerinin tutumunu İçişleri bakanlığa şikayet etti.

Ermeniler’deki pervasızlığa bak!
Azerbaycan’ın Ermeniler tarafından işgal edilen toprakları son günlerde hararetli çatışmalarla gündem oluyor. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’un deyimiyle, “kendi topraklarında yaptığı askeri tatbikatlar”, Ermenistan ve destekçisi ülkeler tarafından antipropaganda maruz kalıyor. Azerbaycan’ın kadim topraklarında hak iddia eden Ermenistan, bu defa İran adlı sınırların içerisinde yaşayan 100 bin kadar Ermeni vatandaşını kullanarak, aynı topraklarda yaşayan 35 milyon Türkü ve aktivistlerini şikayet ettiler.
İran’da yaşayan Ermenileri, İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli’ye  mektup yazarak, Güney Azerbaycan Millî aktivistlerini “Karabağ’a neden destek veriyorlar” diye şikayette bulundular. Bakandan, Güney Azerbaycan’daki Türk aktivistlerinin uyarılmasını ve bazı kişilerin yargılanmasını talep ettiler.
İran adlı sınırlar içindeki bir avuç Ermeni, elbette şövenist molla rejiminden destek görmese, böyle bir girişimde bulunamaz. Tıpkı, Türkiye’deki bir avuç bazı bölücüler gibi. Her ikisinin de ortak düşmanı, Türklük.

Yorumlar kapatıldı.