İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Haber Ajansı, Bugünden İtibaren Ermenice Yayınlara Başladı

Azerbaycan Haber Ajansı bugünden itibaren Ermenice yayınlara başladı. Ajansın yönetim kurulu başkanı, amaçlarının doğru habercilik ve objektif yorumculuk olduğunu söyledi. 2004’te kurulan ve Rusça, İngilizce, Fransızca ile Arapça yayınlanan  AzerbaycanHaber Ajansı (Azeri Press Agency-APA) bugünden itibaren Ermeni dilinde yayınlara başladı. APA Yönetim Kurulu Başkanı Vüsale Mahirkızı, “Bölgemizde gelişen günlük olaylara ilişkin dünya sathındaki Ermeni kamuoyuna birinci elden doğru haber, açıklama ve yorumlar ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.(Türkçe haberleri Ermenice de vereceklerse doğru haberi çok bekleriz. HYETERT)

YAŞANANLARI İLK ELDEN PAYLAŞMAYI PLANLIYOR
Ajansın bu adımıyla  Azerbaycan ve Kafkasya bölgesinde yaşananları ilk elden  Rusya,  Orta Doğu,  Avrupa ve ABD’deki Ermeni kamuoyuyla paylaşmayı planladığı öğrenildi.
APA Yönetim kurulu başkanı Vüsale Mahirkızı, “Bölgemizde gelişen günlük olaylara ilişkin dünya sathındaki Ermeni kamuoyuna birinci elden doğru haber, açıklama ve yorumlar ulaştırmayı amaçlıyoruz.
Ermeni dilli medyada yansıtılan yanlış haberler ve temelsiz yorumlar maalesef, bölgemizde gelişen olaylarla ilgili subjektif kanaatlara varılmasına yol açmaktadır. Bizim amacımız doğru habercilik, objektif yorumculuktur. Yurt Dışından Ermenice gönderilecek her türlü doğru haber ve objektif yorumlara servisimizde yer vermeye hazırız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.